VEFATININ 3. YILINDA MERHUM ERBAKAN ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti Siyasi tarihine damgasını vuran Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 3. yılında Mevlidlerle anıldı.

YAŞAM 28.02.2014, 09:39 28.02.2014, 11:19 Ferhat KOÇ
VEFATININ 3. YILINDA MERHUM ERBAKAN ANILDI
Necmettin Erbakan, Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Sabah saatlerinden itibaren mezarlığa gelen sevenleri Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve partililerin mezarlığa gelmesiyle Kuran tilavetiyle anma programı başladı. Mezar başında konuşan Mustafa Kamalak, "15-16 yıl beraber omuz omuza diz dize beraber yürüdük. Şahsıyla yerli fikriyle evrensel bir liderdi. Onun ifadesiyle, İslamsız saadet olmaz. Bu temel kuraldı. Ömrü boyunca bu prensipleri içerisinde yaşadı. Allah rahmet eylesin. Bize son vasiyeti 'ümmet size emanet' dedi. Mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu. Eski Meclis başkan vekilliği yapmış ve Erbakan'ın dava arkadaşı Yasin Hatipoğlu, "Hocamla tanıştığımda o zaman daha Milli Görüş hareketi başlamamıştı. İyi ki davet etmiş iyi ki icabet etmişim. O kendisini hizmete adamıştı. Ne yaptımsa Allah rızası için yapıyordu ve başka bir beklentisi yoktu." diye konuştu. Anma töreni sırasında önce mezarın üstünde gezen kedi daha sonra Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selman Esmerer ve Yasin Hatipoğlu'nun omzuna çıktı. Bir süre omuzlarda gezen kedi, daha sonra yere indirildi.
Anma için mezarlığa gelen misafirlere tören sonrasında pilav ve helva ikram edildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vefatının 3. Yılında Karaman Aktekke Camiinde Mevlid okunarak anıldı. Aktekke Camiinde yatsı namazından sonra düzenlenen programa bir çok vatandaş katıldı.
Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin, yaptığı açıklamada; “Erbakan Hocamızın vefat yıldönümünün 3. Yılı 27 Şubat 2014; Seçim ziyaretlerimizde Hocamızı anlayan ve takdir edenlerle karşılaşıyoruz. “Hoca ne büyük Adammışta biz onu anlamamışız”  deniliyor. Yüce bir dağın büyüklüğü ve heybeti ondan uzaklaştıkça anlaşılır. Öyle bir lider düşünün ki; yakın zamana kadar 28 Şubat kararlarına imza at-ma-dı-ğı iftirası açığa çıksın ve insanlar onu takdir etsinler. Öyle bir lider düşünün ki; hayattayken yanlışlar içerisinde ki hükümeti uyarsın, uyarısı hoşuna gitmeyenler tarafından ağır bir dille eleştirilsin. Uyguladıkları politikalar halkın zararına olduğu için umduğunu bulamayanlar, 54. Erbakan Hükümet dönemindeki Refahı hatırlayarak Saadet Partisine gidilmemesi için vaktiyle eleştirdikleri Merhum Hocamızın yolundaymış gibi kendilerini göstermek zorunda kalmış olsunlar. Öyle bir lider düşünün ki; şimdi olduğu gibi İnsanlar kredi borcunu düşünmesin, O Başbakanken ceplerinin para gördüğü için onu hayırla yâd etsin. Öyle bir lider düşünün ki; Kendisi ve çocuklarının bekası için değil Devletin ve Milletin bekası için bedel ödesin. Bir takım dış mihrakların istediği politikalar uygulanarak insanlarımızın derdine dert katılıyor ve çare olunmuyor. Millet çare arıyor. Bunun içinde Saadet Partisine gün geçtikçe katılımlar oluyor. Bunu önlemek, bizi yok saymak ve küçük gösterme taktikleri gün geçtikçe kendi erimelerine neden oluyor. O zaman kısaca Merhum Erbakan Hocamızın şu sözünü hatırlatmakta fayda görüyoruz; “Bizi mağmaya tıksalar, üzerimize betonda dökseler, lav olur fışkırır, Yeni Bir Dünyayı kurarız”” ifadesinde bulundu.




Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü