1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde güvenlik tedbirleri artırıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilen yazı doğrultusunda, 1 Mayıs kapsamında gerçekleştirilecek tüm etkinliklerde insansız hava araçlarının kullanımına yasak getirildi.
Alınan karara göre; yürüyüş, toplanma, basın açıklaması, miting ve benzeri tüm 1 Mayıs etkinliklerinde kolluk kuvvetleri haricinde hiçbir kişi ya da kurum tarafından İHA, drone ve benzeri hava araçları uçurulamayacak.
Yetkililer, yasağın kamu düzeninin sağlanması, güvenlik risklerinin önlenmesi ve etkinlik alanlarının kontrol altında tutulması amacıyla uygulandığını bildirdi.
Özellikle görüntü almak, canlı yayın yapmak ya da sosyal medya paylaşımı için drone kullanmayı planlayan vatandaşların cezai işlemle karşılaşmamaları adına bu kurala dikkat etmeleri istendi.
Karaman’da da 1 Mayıs günü gerçekleştirilecek olası yürüyüş ve basın açıklamaları öncesinde emniyet birimlerinin sahada geniş güvenlik önlemleri alması bekleniyor.





