İkinci el eşya satan sitede dolandırıcılık

ANTALYA'DA İKİNCİ EL EŞYA SATILAN BİR İNTERNET SİTESİNDE, ELEKTRONİK ÜRÜN SATAN 5 SATICIYI 20 BİN TL DEĞERİNDE DOLANDIRAN VE SAHTE DEKONTLAR GÖNDEREN ŞÜPHELİ YAKALANDI.

ASAYİŞ 10.09.2020, 10:05
İkinci el eşya satan sitede dolandırıcılık

Antalya’da ikinci el eşya satılan bir internet sitesinde, elektronik ürün satan 5 satıcıyı 20 bin TL değerinde dolandıran ve sahte dekontlar gönderen şüpheli yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ikinci el eşya satan internet sitesi üzerinden dolandırıcılık yapan şüpheliye yönelik çalışma düzenledi. Edinilen bilgiye göre, bir şüpheli sitede ilanı verilen elektronik eşyaları satın aldı ve ürün bedelini havale/EFT yapacağını beyan etti. 5 satıcıya sahte dekontlar gönderen şüpheli, toplam 20 bin TL değerinde, (2 adet farklı markalarda laptop bilgisayar, kulaklık, 2 farklı markada cep telefonu) dolandırıcılık eylemini gerçekleştirdi.

Olay yerleri ve çevrelerinde bulunan kamera görüntüleri incelenerek yapılan geniş çaplı araştırmalarda olayı gerçekleştiren şüphelinin N.E. olduğu tespit edildi. Şüpheli, 4 Eylül Cuma günü yakalandı.

Şüpheli hakkında yapılan incelemede, “nitelikli dolandırıcılık, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, güveni kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik, hırsızlık, tehdit ve hakaret” suçlarından çok sayıda suç kaydının, 9 ayrı dosyadan toplamda 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasının ve 3 bin 80 TL para cezası ile aranma kaydının bulunduğu tespit edildi.

Şüpheli şahsın evinde yapılan aramada; müştekilere ait laptop bilgisayar, tablet bilgisayar kulaklık, cep telefonu vb. malzemeler ele geçirildi.

Şüpheli N.E. işlemlerinin ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü