Ayrancı’da geleneksel iftar programının 11.ci’si düzenlendi

Karaman’ın Ayrancı İlçe Belediyesi her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar yemeğinin onbirincisini düzenledi.

BELEDİYE 01.06.2019, 13:38 Fikriye Koka
Ayrancı’da geleneksel iftar programının 11.ci’si düzenlendi

Org. Musa Avsever Caddesi’nde verilen iftar yemeğine Ayrancı Kaymakamı Mehmet Göze, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ramazan Kör, ilçe emniyet amiri Ahmet Tekineci, MHP Karaman il başkanı Oktay Yılmaz, Merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar, Taş Medreseliler il temsilcisi Mehmet Uçucu, Kamu-sen il temsilcisi Nedim Ünal, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde iftarı bekleyen vatandaşlar 6 ayrı noktadan dağıtılan yemeklerde uzun kuyruklar oluşturdu. Yemek sonrası konuşan Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, ‘’Rekor katılım gerçekleşti’’ dedi.

Büyükkarcı, ‘’Yıllardır geleneksel hale getirdiğimiz iftar programımızın 11.’si ni gerçekleştirdik. Bu yıl programın günü nü özellikle Kadir Gecesi olarak belirledik. Böylesi manevi bir gecede ilçe halkımızla bir araya gelmek, varsa küskünlerin barışmasına, kırgınlıkların giderilmesine vesile olmak istedik. Ramazan Ayı boyunca; yaşlı ve bakıma muhtaç hemşerilerimizin ev temizliği, gıda ihtiyaçlarının karşılanması ve bize gönderilen çeşitli yardımların muhataplarına ulaştırılması gibi çalışmalarla görünen ihtiyaçları karşılamaya çalıştık.

Bugün kurduğumuz iftar sofrası ile hemşerilerimizin bir araya gelmesini sağlayıp ‘Görünmeyen’ yani gönül ihtiyacını yerine getirdik. Yıllar evvel başlarken, ‘’Ayran Dede’nin gönül sofrası’’ diyerek başlamıştık. Görüyoruz ki bu sofranın bereketi her geçen yıl artarak devam ediyor. Ayrancı’da yıllar evvel 350 kişilik katılımla başlayan iftar yemeği, bir gelenek haline dönüşerek binlerce kişiyi buluşturmaya başladı. Bugün nüfusu 2400 olan ilçemizde kurduğumuz soframızda 2 bin 500’ü aşkın vatandaşımızla aynı anda iftar açtık. Bu gurur verici katılımın her yıl artarak devam etmesini temenni ediyorum.

Kuran-ı Kerim’in indirildiği bu gecenin Ayrancılı hemşerilerim başta olmak üzere Türk-İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ederim’’ diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 13:00
İkindi 16:24
Akşam 19:04
Yatsı 20:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü