EMEKLİLER 250 TLye EV SAHİBİ OLACAK

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında Karaman'a 400 konut inşa edilecek. Başvurular 9-30 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

BELEDİYE 30.11.2015, 11:14 30.11.2015, 12:02 Ferhat KOÇ
EMEKLİLER 250 TLye EV SAHİBİ OLACAK

Proje ile ilgili detaylı bilgi veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: "Emekli vatandaşlarımızın 250 lira gibi düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla ev sahibi olmaları için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Karaman'da 400 konut inşa edecek. 2+1 planında inşa edilecek konutlar için TOKİ ilgili bankalar aracılığıyla ile ön talep toplayacak."

Kimler Başvurabilecek ?

 Başkan Çalışkan konut projesine başvuru şartları konusunda yaptığı açıklamada;  “Emekli vatandaşlarımıza yönelik yapılacak olan konutlara, Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olan ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmayan, kendisine eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmayan, aylık hane geliri 3.200 TL'nin altında olanlar başvuru yapabilecekler. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedelle ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların konutlardan fazla olması halinde "hak sahibi belirleme kurası" çekilerek, konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerle sözleşme imzalanacak." dedi.

Konut Sayısı Talebe Göre Artırılabilecek

Karaman'da emekliler için yapılacak olan konutların sayısının TOKİ tarafından ilk etapta 400 olarak belirlendiğini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "Bu sayı emekli vatandaşlarımızın ön talepleri doğrultusunda artırılabilecek" dedi.

Başkan Çalışkan; "Piri Reis Vadisi ve İşçi Konutlarında Taleplerin Açılması İçin Görüşmelerimiz Sürüyor"

Diğer yandan yapımı devam eden Piri Reis Vadisi ve İşçi Konutları projelerinde şu an yeni talepler alınmadığını ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "Bu projelerimizde yeni talepler açılması noktasında TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Taleplerin açılması halinde gerekli duyuruları yapacağız" dedi.

Vatandaşlar "Emekliye İkinci Bahar Projesi" başvuru bilgilendirme formuna http://www.toki.gov.tr/emeklilere-ozel/549 adresinden ulaşabilirler.


Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü