Kaç Kişi İstihdam Edildi..

Karaman Belediyesinin şirketi olan Ongun A.Ş.’nin terlik-saya atölyesine ve çeşitli birimlerine çalıştırılmak üzere 96 kişinin işkur üzerinden alımı yapıldığı bilgisine ulaştık.

BELEDİYE 22.01.2020, 18:07 22.01.2020, 22:18 Ferhat KOÇ

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın konuşmalarında sürekli üzerine basarak belirttiği “İşkur üzerinde istihdam yapmamız engelleniyor.” İfadesi üzerine bir araştırma yaptık. Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 2020nin ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmada 2022 kişiye iş sözü vermişti. Ongun A.Ş. iştiraklerine yapacağı alımları İşkur üzerinden yapmak istediği fakat İşkur’un buna izin vermediğini söylemişti. Meclis konuşmasının neredeyse tamamında AK Parti grubuna karşı konuşarak yapan Başkan Kalaycı, “Karaman adına sizden bir söz isteyimmi? İşkurun tüm desteklerini sağlayacakmısın Karaman adına, Karamanın huzurunda..” şeklinde sorgulayarak İşkur Müdürlüğünün istihdam desteği vermesini AK Parti’nin engellediğini ima etmişti.
Yaptığımız araştırma neticesinde Savaş Başkanın seçildiği günden bu tarafa 96 kişiyi İşkur vasıtası ile Ongun A.Ş.ye istihdam ettiği bilgisine ulaştık.

Karaman İşkur Müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı seçildiğinden bu zamana kadar Ongun A.Ş.ye 56 Saya işçisi, 21 Ahşah işleri için işçi, 19 Metal işleri için işçi alımını İşkurun işbaşı eğitimi kapsamında istihdam etti.

Ongun A.Ş.nin istihdam için İşkur müdürlüğüne talebinin devam ettiğini belirten yetkililer, diğer kurumlara oranla Ongun A.Ş.ye daha fazla istihdam sağlandığının altını çizdiler. 2022 işçinin istihdam edileceği müjdesini veren Başkan Kalaycı’nın bütün işçileri İşkur programları ile mi yoksa destek olmadan mı alacağı konusu merak ediliyor.

Yorumlar (1)
Ayarsiz ayakci 4 yıl önce
Demekki meclis toplantisinda bagirmaya gerek yokmus vede milleti kandirmanin anlami yokmuş.yokmuslar arka arkaya gelmeye basladi bakalım daha neeler gorulecek
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü