Kalaycı'dan Çölyak Hastalarına büyük destek

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Çölyak Hastalarına glütensiz mamullerden oluşan gıda paketi dağıttı.

BELEDİYE 01.06.2019, 13:42 Fikriye Koka
Kalaycı'dan Çölyak Hastalarına büyük destek

Başkan Kalaycı, Karaman Belediyesi Engelli ve Emekli Dinlenme Evi’nde dün akşam (31 Mayıs Cuma) Çölyak Hastaları ve aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Başkan Kalaycı, Karaman’da ilk kez Çölyak Hastalarına yönelik gıda paketi yardımı gerçekleştirildiğini söyleyerek, yaklaşık 70 aileye yardım yapıldığını belirtti.

Kalaycı, “Karaman’da yaşayan Çölyak Hastalarının sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Karaman’da yaşayan yaklaşık 150 kadar Çölyak Hastası bulunuyor. Buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüten isimli proteine bu tip hastaların bünyeleri kaldırmıyor. Bu nedenle glütensiz gıda tüketmeleri gerekmekte. Fiyatları da yüksek olan bu gıdaları almakta zorluk çeken vatandaşlarımıza bizler destek olacağımıza söz verdik. Hazırlamış olduğumuz paketlerimizin içerisinde un, makarna, ekmek, kraker ve buna benzer farklı çeşitlerde ürün yer almakta. Bizler bundan sonraki süreçte Çölyak Hastalarımıza elimizden geldiği kadar destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çölyak Hastaları ise ilk kez aldıkları bu destek ve yardımlardan dolayı Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve çalışma ekibine teşekkür etti.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 13:00
İkindi 16:25
Akşam 19:05
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü