Türkçe Aşkı Vatan Aşkı

742. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri kapsamında dün akşam (13 Mayıs Pazartesi) sahne alan Türkçe Aşkı Vatan Aşkı Özel Sahne Gösterisi Karamanlıları mest etti.

BELEDİYE 14.05.2019, 11:43 Fikriye Koka
Türkçe Aşkı Vatan Aşkı

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda saat: 22.00’de başlayan gösteriye Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Erzurum / İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Türkçe Aşkı Vatan Aşkı Özel Sahne Ekibi, Türk Dilinin en eski dönemlerinden bugüne uzanan gelişim dönemlerini, bu dönemlere özgü tarihi tiplemeler, danslar, şiirler, türküler ve olaylar üzerinden anlatılan muhteşem bir sahne gösterisi düzenlediler. Gösteriyi izleyen vatandaşlar ve protokol üyeleri sahne gösterisini ayakta alkışladılar.

Gösterinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinliklerinin artık ruhuna uygun bir şekilde kutlanacağını belirterek, “Güzel Türkçemiz, bizim ses bayrağımızdır. Bu bayrağı yere düşürmemek bizim boynumuzun borcudur. Hem güzel Türkçemizi korumak ve geleceğe taşımak, hem de Yunus Emremizin sevgi ve hoşgörüye dayalı felsefesini tüm insanlığa duyurmak için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma etkinliklerimizi inşallah önümüzdeki yıl itibari ile uluslararası boyuta taşıyacağız. Karaman, Karamanoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış, birçok medeniyete ev sahipliğinde bulunmuş kadim bir şehirdir. Bu şehre layık olmak, bu şehri geleceğe taşımak için çalışacağız ve inşallah bunu da başaracağız. Bu vesileyle bayramımız kutlu olsun. Hepinize katılımız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca Erzurum / İspir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Coşkun Bey’e de katılımları için çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Programın sonunda Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Erzurum / İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’u sahneye davet ederek günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü