Paranın veya gücün büyüsüne kapılanlar, erdemden saparak bazı zamanlarda kendi çıkarları uğruna halkın menfaatlerini göz ardı ederler. Ne hazindir ki, bu uğurda yapılan her adaletsiz iş, toplumun kalbine bir hançer gibi saplanır. Adaletin terazisi sarsıldıkça, topluma olan güven de yerle bir olur. Yanlışa göz yummak, aslında adaleti kendi ellerimizle boğmaktır. Çünkü yanlışlar, yalnızca yapanı değil, ona göz yumanı da kirletir. Konumuz ihmalkârlık, konumuz tolerans ve konumuz görevi istismar.
iddiaya göre, Ahmet Selçuk Okumuş’un döneminde Osmaniye ilinde bir basın mensubu, belediyede yolsuzluk olduğu şeklinde iddiaların yer aldığı bir haber işler. Haberin ardından Okumuş’un talimatıyla habercinin evinde arama yapılır ve yere yatırılmak suretiyle haberciye bir güzel gözdağı verilir. Üzeri kapatılmış olan olay, Müdür Okumuş’un Osmaniye’den Karaman’a tayini ile boşalan Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü’ne başka bir ismin atanmasıyla tekrar gündeme gelir. Yani basın mensupları benzer haberleri bir kez daha işler ve yeni Emniyet Müdürünün girişimi, ilgili Savcılığın talimatıyla Osmaniye Belediyesi’ne operasyon başlar. Olayla ilgili yayın yasağı olduğundan detaya girmiyor, belediyede bir yolsuzluk olup olmadığı konusunda da bir açıklama yapılmadığından bir iddiada bulunmuyoruz. Fakat bu olay dolayısıyla dikkatimiz ister istemez Müdür Okumuş’a çeviriliyor.
Ne bekledik ne bulduk?
Karaman’a tayini öncesi ziyaret ettiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çekilmiş fotoğrafı gündem olmuş ve ‘’Hayır duasını aldı’’ şeklinde haberlere konu olmuştu. Milliyetçi bir kişilik olarak lanse edilmiş ve dolayısıyla da Karamanlılar tarafından benimsenmişti. Fakat geldiği günden itibaren özellikle seçim döneminde yaşanan bazı olaylar, Müdür Okumuş’un Osmaniye’deki tavrında bir değişme olmadığını, ‘’Görev adamı veya Devlet adamı’’ faziletinden uzak olduğu yönündeki iddiaları gündeme getirdi. Müdür Okumuş’un, suç ve suçlu konusunda bazı gruplara tolerans gösterdiği sıklıkla dillendirilen bir konu olmaya başladı.
‘’Kitapsız!’’
Karaman’da bir yönetici, bir mülki amiri ‘terörist olmakla’ itham edip, ‘’Kitapsız’’ diyor. Bu sözler muhatabına iletilince araya Müdür Okumuş giriyor ve tarafları sakinleştiriyor. Yani ortada böylesi büyük bir iddia varken bakanlığa, ilgili üstlerine konuyu aktarmak yerine, yine örtbas etme girişiminde bulunuyor ve başarılı oluyor. (Konuya dair açık isimleri ve kaydı, sonraki haberimizde kamuoyu ile paylaşacağız)
Oğlu için uygulama iddiası!
İddiaya göre, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş’un oğlu Karaman’daki bir eğlence mekânında alkolün dozunu kaçırınca taşkınlık çıkardı. Çıkan arbede sonucu mekâna gelen güvenlik güçleri olayı yatıştırdı ancak, İl Müdürü A. Selçuk Okumuş bu işi kafaya taktı. Kentteki belli başlı eğlence mekânlarına sıklıkla polis ekibi gönderen Müdür Okumuş, onlarca kişinin istihdam edildiği mekânları çalışamaz hale getirdi. Öte yandan bahse konu mekânlara dair bölgelerde polis uygulaması başlatan Müdür Okumuş, aynı uygulamayı alkol tüketiminin doruğa çıktığı oteller bölgesinde hayata geçirmedi. Bu çifte standart ise, müdürün olayı ‘’Şahsileştirdiği ve makamını istismar ettiği’’ şeklinde yorumlandı.
Yetkililer Karaman’ı görmeli
Mekânlara baskı uygulanırken otellerin gününe gün kattığı, mülki amire ‘’Kitapsız’’ denilirken yöneticinin kollandığı ve A partiliye suç olanın B partiliye mubah görüldüğü bir anlayışı yetkililer görmeli. İmtiyazlı silahlı grupların her geçen gün azmanlaştığı bir şehir olmamalı Karaman. Yetkililer, evladının taşkınlığının faturasını esnafa kesmek isteyenlerle yüzleşmeli.