Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi

Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü´nün bir grup üniversite öğrencisiyle başlattığı, Millî Eğitim Bakanlığının iş birliği ile yürütülen "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi" kapsamında, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesinde Karaman’daki Anadolu Mektebi öğrencilerine Mustafa Kutlu’nun eserlerini ve edebi kişiliğini anlattılar.

EĞİTİM 22.05.2019, 16:13 Fikriye Koka
Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi

Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleşen panele İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Balkaya, Anadolu Mektebi Merkez Ofis ve Konya İl Koordinatörü Atilla Yaramış, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ahmet Aydoğdu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Milli ve manevi değerlerimizi ayakta tutup, kültürel olarak gelişmemiz için de kitap okumamıza ihtiyacımız var”

Panel öncesi öğrencilere selamlama konuşmasını yapan İl Müdürü Abdurrahman Kurt, içerisinde kitap okumasının yer aldığı projeleri önemsediğini ve bu projelerden keyif aldığını belirtti. Kurt, “Karaman’da yaklaşık iki yıl önce Anadolu Mektebinin kapılarını Sayın Hocam Sami Güçlü’nün katılımıyla araladık. O günden beri yakından takip ettiğim bir proje oldu. Sevgili öğrenciler yaşamış olduğumuz bu dönemde yapay zekâ çalışmaları, STEM ve robotik kodlama çalışmaları ülkemizin gelişimi ve günümüz için önemli kavramlar. Bu çalışmalarla birlikte milli ve manevi değerlerimizi ayakta tutup, kültürel olarak gelişmemiz için de kitap okumamıza ihtiyacımız var” dedi.

“Benim sizlerden isteğim çok kitap okumanız; kaliteli, nitelikli ve bize katkı sağlayacak yazarların eserleriyle bilinçli bir okuma yapmanızdır”

Anadolu Mektebinin kapılarının bizlere açılması ve kitap okumaları önemli bir hadisedir diyerek konuşmasını sürdüren İl Müdürü Abdurrahman Kurt, “Akademik başarının yanında kesinlikle kitap okumalı ve kitap okumaya zaman ayırmalıyız. Çünkü bizleri kurtaracak olan okumadır. Aslında hepimiz Anadolu Mektebinin öğrencisiyiz. Sami Güçlü hocamın da dediği gibi Anadolu Mektebini bitiren bir öğrenci ikinci üniversiteyi bitirmiş gibi bir kazanıma sahip olur. Benim sizlerden isteğim çok kitap okumanız; kaliteli, nitelikli ve bize katkı sağlayacak yazarların eserleriyle bilinçli bir okuma yapmanızdır. Bu panelin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, paneli sunacak olan öğrencilerimize de başarılar diliyorum” diye konuştu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencisi Merve Çimen’in panel başkanı olduğu programda Peruze Gül, Merve Kunduracı, Melihat Nur Karaefe ve Sinem Koçak eserlerinden yola çıkarak Mustafa Kutlu’nun edebi kişiliğini anlattılar.

Ardından panel sonrası genel değerlendirme amacıyla Anadolu Mektebi Konya İl Koordinatörü Atilla Yaramış bir konuşma yaptı. Anadolu ismi ve Anadolu Mektebi Yazar Okumaları arasındaki bağdan bahseden Atilla Yaramış panelde yer alan öğrencilere teşekkür etti.

Program panelist öğrencilere hediye verilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü