Geleceğin sanatçıları için Eylül ayı ek yetenek sınavı başvuruları başladı

EĞİTİM 08.09.2021, 15:00 08.09.2021, 15:02 Fikriye Koka
Geleceğin sanatçıları için Eylül ayı ek yetenek sınavı başvuruları başladı

2021/2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI EK YETENEK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı merkezi yerleştirme sunucu Ortaöğretim Kurumlarının 9. Sınıfa yerleşen veya 9. Sınıfı tekrar edecek olan öğrenciler ile 10. Sınıfı okuyacak öğrenciler dilekçe ile birlikte Güzel Sanatlar Lisesi Resim ve Müzik Bölümlerine müracaat edebileceklerdir.

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünde,  9. Sınıf için açık kontenjan 26 kişi, 10. Sınıf için açık kontenjan 4 kişi, Resim Bölümünde 9. Sınıf için 13,  10. Sınıf için açık kontenjan 1 kişi ile sınırlıdır. Yetenek sınavında başarı puanı 100 üzerinden 50 ve üzeri puan alan öğrenci başarılı sayılacaktır. Öğrencilerin yerleştirme puanı; Yetenek testlerinde ki puanının %70'i ve Ortaokul Başarı Puanının %30'u alınıp toplamda 100 puan üzerinden değerlendirilmesi ile oluşacaktır. Okulumuza kesin kayıtlar yerleştirme puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

Müracaatlar Güzel Sanatlar Liselerine şahsen veya posta yolu ile yapılabilecektir

Özel Şartlar

·         Özel eğitim ihtiyacı olan tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yolu ile eğitim alacak, geçerli "Engelli Sağlık Kurulu Raporu"  ve Ortaöğretim kademesine yönelik "Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu" yada "ÇÖZGER" sahibi adaylar yetenek sınavına belgeleriyle birlikte gelecektir.

·         Adaylar, yetenek sınavına girmelerine engel teşkil edebilecek bir sağlık sorunlarının olup olmadığını başvuru sırasında mutlaka bildirecektir.

·         Her aday kendisine bildirilen Saat ve tarihte sınava girecektir. Adaylar sınava gelirken yanlarında maske bulunduracaktır.

·         Başvuran adayların Yetenek Sınavı puanı bulunması durumunda tekrar Yetenek sınavı yapılmaz. Ancak puanını yükseltmek istemesi halinde aday yetenek sınavına katılabilir.

·         Kazanan adaylar, Kesin kayıt için istenilen belgeler temin etmek zorundadır. Aksi halde kesin kayıtları yapılmayacaktır.

Müzik Bölümü Yetenek Sınavı İçeriği

Sınav;  Müziksel işitme, Ritimsel işitme, Ezgisel işitme ve Performans  olmak üzere dört bölümde değerlendiriliyor. Müziksel işitme; Tek ses 3 puan, iki ses 6 puan, üç ses 9 puan, Dört ses 8 Puan toplamda 26 puan. Ritimsel bellek; dört ölçü basit, dört ölçü birleşik ritim olup toplamda 32 puan. Ezgisel bellek; Tonal ve Modal olmak üzere iki bölümde ve toplamda 32 puan. Performans; Çalma ve Söyleme olarak iki bölümde toplamda 10 puan üzerinden değerlendirilir

Görsel Sanatlar Bölümü Yetenek Sınavı İçeriği

            Sınav; Desen ve İmgesel olmak üzere iki bölümde değerlendiriliyor. Desen notunun %40'ı, İmgesel notunun % 60'ı toplanarak genel değerlendirme yapılıyor.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

·         9. Sınıf öğrencileri için Ortaokul Başarı Puanı ibareli Öğrenci Belgesi

·         10.Sınıf öğrencileri için 9. Sınıf Başarı Puanı ibareli Öğrenci Belgesi

·         Yetenek Sınavı için başvuru dilekçesi (Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğünde doldurulacaktır.)

·         Nüfus cüzdanı Örneği veya fotokopisi (Fotoğraflı olacak)

·         1 adet vesikalı fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olacak)

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü