Gülnihal 4. Sayı Çıktı

Osmanlıca Yazılan Gülnihal Gazetesinin 4. Sayısı Çıktı

EĞİTİM 21.04.2017, 10:01 21.04.2017, 18:38 Ferhat KOÇ
Gülnihal 4. Sayı Çıktı

15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Karaman’da tek, Türkiye’de bir ilk olan “Gülnihal” adlı Osmanlıca gazetenin 4. sayısı çıktı. Okul idareci ve öğretmenleriyle birlikte gelen gazete ekibi İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından 28 Şubat 2015 yılında yayın hayatına başlayan Karaman’da tek, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Gülnihal” adlı Osmanlıca gazetenin 4. sayısı çıktı.

Okul yönetici, öğretmen ve gazete ekibini makamına kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, okul yönetimini öğretmeleri ve öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başladı. Kuntoğlu okullarda hayata geçirilen sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemine vurgu yaparak öğrencilerin ortaya koymuş olduğu projeleriyle geleceğe daha emin adımlarla hazırlanacağını ifade etti.

Öğrencilerin çalışmalarıyla yayına hazırlanan gazetenin ilk olması sebebiyle hem ilimiz hem de okul adına önemli olduğunu vurgulayan İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Geçmiş ile bağımızı koparmamak adına Osmanlıca çıkarılan Gülnihal’in okul idarecilerine, yayın ekibine, destek veren öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Alime Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Gazetemizin bu sayısında 15 Temmuz 2016’da meydana gelen hain darbe girişimini ele aldık. Konumuzla ilgili olarak okulumuzun da adını taşıdığı Şehit Muhammed Yalçın’ın hayatı ve o karanlık gecedeki kahramanlığı, 15 Temmuz´da ilk direnişi göstererek darbe girişiminin seyrini değiştiren, kahraman Ömer Halisdemir’in hayatı, vatanımızın ve milletimizin birlik ve kardeşliğini hedef alan teröristlerin İzmir’deki oyunlarını bozan ve son kurşununa kadar çarpışarak şehit olan polis memuru Fethi Sekin’in hayatını işledik” dedi.

Gazetenin içeriğiyle ilgili detaylı bilgiler veren Alime Kaya, “Yeni sayımızda, 2016-2017 eğitim öğretim yılı başında Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Müdürü İlker Astarcı Bey’in konferansı, Karaman Valisi Sayın Süleyman Tapsız ile yapılan röportaj, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim üyelerinin güncel akademik yazıları, ülkemizin birlik beraberlik ruhunu yansıtan Yenikapı mitingi, yurdumuzda son yıllarda gerçekleştirilen önemli projeler (Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü) ve Karaman ile ilgili haberlerimiz yer almaktadır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü