“Hedeflerimizi gerçekleştirmek için dertli öğretmenlerimize ihtiyacımız var”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan mesleki ve teknik liselerin yöneticileriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

EĞİTİM 27.12.2019, 15:33 27.12.2019, 16:24 Fikriye Koka
“Hedeflerimizi gerçekleştirmek için dertli öğretmenlerimize ihtiyacımız var”

Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan’ın yanı sıra mesleki ve teknik lise yöneticileri katıldı.

“Ancak biz sizlerden güç alarak başarılı çalışmalara imza atabiliriz”

Mesleki ve teknik liselerin yöneticileriyle bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, mesleki ve teknik liselerin geniş bir alana hitap ettiğini söyledi. Mehmet Çalışkan, “Bu toplantıların amacı birbiriyle iletişim halinde olan yöneticilerin görüş alışverişinde bulunması ve dile getirilen sorunlarla ilgili bir yol haritası çizmektir. Bu süreçte ne yapabiliriz sorusuna alternatifli çözüm yolu bulabilmektir. Bir işi yapacaksak bunu hep birlikte yapabiliriz. Ancak biz sizlerden güç alarak başarılı çalışmalara imza atabiliriz” dedi.

“Öğrencilerimizin sanayideki iş yerlerini benimsemesi için köprü kurarak yardımcı olacağız”

Mesleki ve teknik lise öğrencilerinin iş sahasında olmasının önemli olduğunun altını çizen İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Mesleki ve teknik lise yönetici ve öğretmenlerinin en önemli görevlerinden biri öğrencilerimize çalışacakları alanlarla ilgili gerekli yönlendirmeleri yapabilmesidir. Meslek kuruluşlarıyla yapmış olduğumuz görüşmede ara eleman ihtiyacının olduğunu söylediler. Bizim işimiz çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe taşımak. Bu ideali gerçekleştirmek için de meslek kuruluşlarının yöneticileriyle sürekli iletişim halinde olacağız. İletişimi kuvvetlendirme adına yapacağımız çalışmalarla mesleki eğitim alan gençlerimiz sahaya daha çabuk entegre olacaktır. Elbette ki bu süreç bir anda olmayacak ve zaman alacaktır. Bu süreçte öğrencilerimizin sanayideki iş yerlerini benimsemesi için köprü kurarak yardımcı olacağız” diye konuştu.

“Hedeflerimizi gerçekleştirmek adına dertli öğretmenlerimize ihtiyacımız var”

Okul ziyaretlerine de değinen Mehmet Çalışkan bir program dâhilinde tüm okulları ziyaret edeceğini belirtti. Çalışkan, “Elimden geldiğince, zamanım yettiğince tüm okullarımızı ziyaret edip öğretmenlerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunacağız. Hedeflerimiz doğrultusunda bıkmadan, usanmadan koşmamız gerekir. Hedeflerimizi gerçekleştirmek adına dertli öğretmenlerimize ihtiyacımız var. Bu bağlamda şunu belirtmek istiyorum öğretmenlerimiz bizim için çok değerlidir. Geçtiğimiz günlerde ilimizde eş zamanlı gerçekleştirdiğimiz veli ziyaretlerinde öğretmenlerimiz hedeflerimizi velilerimize aktardı. Yani öğretmenlerimiz bizim sahadaki temsilcimiz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü