İlköğretim Haftası Kutlamaları..

İlköğretim Haftası Kutlama Programı Şölen Havasında Geçti.

EĞİTİM 18.09.2018, 16:14 Ferhat KOÇ
İlköğretim Haftası Kutlamaları..

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının başlamasının ardından Piri Reis İlkokulunda, İlköğretim Haftası Kutlama Programı yapıldı.

Etkinlikler ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlama programı için Piri Reis İlkokuluna geçildi.

Programa, Karaman Valisi Sayın Fahri Meral, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daire amirleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler veliler katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan programın açış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “2018-2019 eğitim öğretim yılının ülkemiz ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Öğrenci ve öğretmenlerimizin yaz tatili süresince, okullarda hazırlıklarını tamamlayan yöneticilerimiz; daha ferah, daha donanımlı, genel olarak daha kaliteli bir eğitim öğretim ortamı ile öğrencilerini karşılıyor. Gayret ve emekleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Bütün değişimler öğretmenler kadar hayat bulabilir”

Ülkemizin imkânları her geçen gün giderek artıyor diyerek konuşmasına devam eden İl Müdürü Kuntoğlu, “Eğitim ortamları, fiziki imkânlar, derslik sayısı, eğitim teknolojileri ve materyaller anlamında günden güne daha iyiye doğru ilerliyoruz. Fakat bütün değişimler öğretmenler kadar hayat bulabilir. Siz değiştikçe, geliştikçe öğrencilerimiz değişecek, nesiller değiştikçe büyük dönüşümle ülkemiz gelişecek. Bu yolda en büyük, en etkin uygulayıcılarımız sizlersiniz” şeklinde konuştu.

“Bugünden yarına hayaller kurun; bilginizi, sevginizi, gücünüzü daha güzel günlere hazırlayın”

Ardından öğrencilere seslenen Kuntoğlu, “Anasınıflarından birinci sınıfa bu yıl aranıza yeni kardeşleriniz de katıldı. Bu yıl bir üst sınıfa geçerek okula başladınız. Büyükler olarak sizlerin de onlara öğreteceğiniz güzel davranışlar olduğunu unutmayınız. Sizler büyüdükçe iyilikleriniz de büyüsün. Vatanımızı, milletimizi ve tüm insanlığı daha güzel günlere eriştirecek kişiler, sizler olacaksınız. Bugünden yarına hayaller kurun; bilginizi, sevginizi, gücünüzü daha güzel günlere hazırlayın. Bu düşüncelerle, okullarımızla ilk defa tanışan, anasınıfı ve 1. sınıfa başlayan öğrencilere ve velilere hoş geldiniz diyor, heyecanla, sağlık ve mutluluk içerisinde başladığımız, eğitim öğretim yılını; yine sağlık, mutluluk ve huzurla tamamlayabilmek temennisiyle; yeni yılın Karaman’ımıza, ülkemize, tüm eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

Açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Karaman Valisi Sayın Fahri Meral, öğretmen öğrenci ve velilere seslendi. Meral, “Bugün; öğrencisi, öğretmeni, yöneticisi ve velisiyle birlik

ve beraberlik içinde yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın heyecanı içerisindeyiz. Geleceğimizin daha aydınlık olması; çocuklarımızın ve gençlerimizin çok iyi eğitilmesine, geleceğe çok iyi şekilde hazırlanmalarına bağlıdır” ifadelerini kullandı.

“Kendinize büyük hedefler seçin ve onlara ulaşmak için durmadan, vazgeçmeden çaba göstermeye devam edin”

Sevgili Öğrenciler; eğitim - öğretim alanında yapılan her türlü fedakârlık, çaba, emek, yatırım sizler içindir diyen Vali Sayın Fahri Meral, “Sizler iyi birer insan oldukça ve iyi birey olmayı başarı ile taçlandırdıkça, bizler de mutlu ve huzurlu olacak, geleceğimize güvenle bakabileceğiz. Kendinize büyük hedefler seçin ve onlara ulaşmak için durmadan, vazgeçmeden çaba göstermeye devam edin. Sizler başarılı, ahlaklı, erdemli, hak ve adalet duygusuna sahip bireyler olmayı öğrenmelisiniz” dedi.

Değerli Velilerimiz, Okul Aile Birliklerinin fedakâr yöneticileri; Okullarımız, çocuklarımızın eğitim gördüğü fiziki mekânlardır diyerek sözlerini sürdüren Vali Meral, “Çocuklarınızın daha iyi yetişmesi ve beklediğiniz başarıyı gösterebilmesi için öğretmenler kadar sizlerin de görev ve sorumlulukları vardır. Sadece onların maddi ihtiyaçlarını karşılamayı yeterli görmeyip, onlara iyi bir çalışma ortamının hazırlanmasından meslek seçimine kadar birçok konuda rehberlik edip destek olursanız, başarılarını görmenin mutluluğunu siz de yaşayacaksınız” ifadelerine yer verdi.

“Toplumların ve devletlerin inşasında, öğretmenlerin katkıları ve desteği, her türlü gayret ve çalışmadan daha önemlidir”

Öğretmenlere ayrı bir parantez açan Vali Sayın Fahri Meral, “Değerli Öğretmenlerimiz; toplumların ve devletlerin inşasında, öğretmenlerin katkıları ve desteği, her türlü gayret ve çalışmadan daha önemlidir. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Muallimler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek bu durumu vurgulamıştır. Günümüzde esas olan; Ezbercilikten uzak, öğrencilerimizin ruhi gelişimlerini temel alan, araştırmayı, sorgulamayı, eleştirel düşünceyi destekleyen, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve sorunlara duyarlı nesiller yetiştirebilecek bir eğitim anlayışıdır” dedi.

Şiir ve halk oyunu gösterileri sonrasında 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıfa başlayan öğrencilere hoş geldin çiçeğini sunmasının ardından protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

Ayrıca İlköğretim Haftası Kutlamaları çerçevesinde Karaman Güzel Sanatlar Lisesinin yetenekli öğrencileri Vali Ali Akan İlkokulunun öğrencilerine müzik ziyafeti sundu. Programa, İl Millin Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programın ardından Vali Ali Akan İlkokulu öğretmenleriyle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 2018-2019 eğitim öğretim yılının eğitim camiasına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu son olarak Karaman Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 13:00
İkindi 16:25
Akşam 19:05
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü