Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi

Okullar arası başarı farklarını azaltmak ve meslekî eğitimi güçlendirmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında Karaman Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından meslek liselerinde görev yapan öğretmenlere yönelik ‘Sınıf İçi Ölçme ve Değerlendirme Eğitimleri’ verildi.

EĞİTİM 21.01.2021, 15:54 Fikriye Koka
Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi

6 okuldan, 211 yönetici ve öğretmenin katıldığı programın açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, salgın dönemiyle birlikte eğitim alanında farklı tecrübelerin yaşandığını vurguladı. Karaman’ın uzaktan eğitim sürecine hızlı adapte olduğunu ve bu süreci başarılı bir şekilde yürüttüğünü söyleyen Çalışkan, yeni normal olarak kabul edilen salgın sürecinde meslek liselerinin üretim olarak anlamlı katkılar sunduğunu ve bakanlığın geleceğe yönelik planlamalarında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Çalışkan, “Öğretmenlerimizin salgın süreciyle hayatına giren uzaktan eğitim ile alakalı sıkıntı yaşanmadığını söyleyebilirim. İnşallah bu süreç en kısa sürede biter ve öğrencilerimizle yüz yüze eğitime geçeriz” dedi.

Salgın sürecinde meslek liselerinin öneminin arttığına dikkat çeken Mehmet Çalışkan, Milli Eğitim Bakanlığının bu konuyla ilgili hummalı bir çalışma içerisine girdiğini aktardı. Çalışkan, “Salgın sürecinde mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. İdareci ve öğretmelerimiz tarafından çocuklarımızın bilgi, beceri ve yeteneklerinin keşfedilmesi bizim için kıymetli. Bu bağlamda teknoloji tasarım atölyeleri önemli bir yer tutmaktadır. Bütün okullarımızda bu atölyelerin kurulmasını istiyoruz. Bu atölyelerde yetişen öğrencilerimiz bir taraftan kendisinde var olan yeteneklerinin farkına varırken diğer taraftan da öğretmenlerimiz sayesinde gerekli yönlendirmeler yaparak üretime katkı sağlamasına yardımcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için Bakanlığımız tarafından Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi hayata geçirildi diyen İl Müdürü Çalışkan, “Bu projede meslek lisesinde görev yapan öğretmenlerimize önemli görevler düşüyor. Zamanı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu projeye ilişkin okullarımızın alt yapı çalışmalarını en kısa sürede tamamlamalıyız. Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi çerçevesinde yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilen bu eğitimin önemli katkılar sağlayacağını ümit ederek herkese kolaylıklar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın konuşmasının ardından Karaman Ölçme ve Değerlendirme Merkezinden sorumlu Şube Müdürü Mehmet Balkaya ve Ekip Sorumlusu Ergin Taşdemir’in sunumuyla devam etti. Ergin Taşdemir, ölçme değerlendirmede beceri temelli sorularla hedeflenen amaçlar ve ölçmede yapılan hataların neler olduğu ile ilgili katılımcılara bilgiler verirken farklı soru yapıları incelenerek örnekler üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü