Robotlar ve Projeler Sergilendi

Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kendi yaptıkları oyun yazılımları, robotlar ve çeşitli dallardaki bilimsel projelerini sergiledi.

EĞİTİM 17.05.2017, 15:58 17.05.2017, 17:47
Robotlar ve Projeler Sergilendi

Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yazılım Yılı Şenlikleri ile 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı törenle yapıldı.

Okulun sergi salonunda yapılan şenlik ve fuarda, öğrencilerce yapılan oyun yazılımları ve robotlar ile 20 bilimsel proje beğeniye sunuldu.

Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Karademir, açılış öncesi yapılan çalışmalar hakkında davetlilere bilgi verdi.

Yazılımın önemine işaret eden Karademir, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK projelerinin yanında özellikle yazılım konusunda farkındalık oluşturmak istedik. Teknolojinin üretilmesinde ve geliştirilmesinde ön saflarda bulunan ülkeler yazılım geliştirme üstüne kurulmaktadırlar. Öğrencilerimize ve etrafımızdaki insanlara bu bilinci aşılamak için çalışmalar yaptık. 3-4 aydır yapılan çalışmalarda yazılım üzerine çok duruldu. Bütün bunlar yazılımın önemini ortaya koyabilmek için yapılmış özverili çalışmalardır.”

Düzenlenen Yazılım Yılı Şenliği kapsamında, ortaokullar arasında yapılan oyun yazılımı yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Açılışın ardından, öğrenciler ve öğretmenler tarafından işbirliği içerisinde yapılan robotların ve fuarda yer alan projelerin tanıtımı yapıldı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü