Türkiye Birincisi Karaman Güzel Sanatlar Lisesinden

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Türk Gençliğinden Hainlere Fırça” konulu resim yarışmasında Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Karaman Güzel Sanatlar Lisesi 12. sınıf öğrencisi Niğmet Nur Gündüz’ü tebrik ederek hediye verdi.

EĞİTİM 30.09.2021, 15:21 Fikriye Koka
Türkiye Birincisi Karaman Güzel Sanatlar Lisesinden

Türkiye geneli düzenlenen Türk Gençliğinden Hainlere Fırça Liseler Arası Resim Yarışması’na, “Tek Yürekle Destan Yazdık” adlı eseriyle katılan Karaman Güzel Sanatlar Lisesi 12. sınıf öğrencisi Niğmet Nur Gündüz yarışmaya katılan eserler arasından sıyrılarak seçici kurul tarafından birinci seçildi.

Konuyla ilgili Okul Müdürü Serkan Demirtaş’tan bilgiler alan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, yarışmada büyük başarı göstererek Türkiye birincisi olan Niğmet Nur Gündüz ve öğrencisini yarışmaya hazırlayan Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülten Kahraman’ı başarıları sebebiyle tebrik etti.

Sanatın bazen seslerle, bazen renkler ve çizgilerle bazen de çeşitli sunum yollarıyla eser sahibinin hayalleri ve düşünce dünyasını ortaya koymak bakımından etkileyici bir güce sahip olduğunu belirten İl Müdürü Mehmet Çalışkan, bu alanda başarılı ve örnek çalışmalar üreten Karaman Güzel Sanatlar Lisesi yönetici ve öğretmenleri ile çalışanlarına teşekkür etti. Çalışkan, “Tek Yürekle Destan Yazdık” adlı eseriyle Türkiye birincisi olan Niğmet Nur kızımız bizleri gururlandırdı. Bize bu gururu yaşatan kızımıza, ailesine, idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederim. Kızımızın bu başarısı yeni başarı hikâyeleri için başlangıç olur inşallah, yolu ve bahtı açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette atölyede çalışmalar gerçekleştiren 9’uncu sınıf öğrencileriyle bir süre sohbet eden Çalışkan, çalışmaları hakkında öğrencilerden bilgiler aldı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü