Yetiştirdikleri çiçekler öğrencilerin bütçesine katkı sağlayacak

Mersin’in Erdemli ilçesinde, tarım lisesi olarak hizmet veren Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bünyesinde yetiştirdikleri süs bitkilerini görücüye çıkardı.

EĞİTİM 12.04.2021, 15:00
Yetiştirdikleri çiçekler öğrencilerin bütçesine katkı sağlayacak

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük tanıtım esnasında cüzi bir fiyatla satışa sunulan süs bitkilerinin öğrencilerin bütçesine katkı sunacağını belirtti. Açıkyörük, "Diğer adıyla tarım lisemizin yetiştirdiği çiçekleri vatandaşlarımızın huzuruna çıkardık. Tarım lisemizde teorik bilgilerin yanında öğrencilerimizin uygulama yaparak bilgilerini geliştirmelerini istiyoruz" dedi.

Okul müdürü İsmet Turan da, "Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak amacımız okulumuzu tanıtmak öğretmenlerimizin öğrencilerimizin dönem içerisinde yetiştirdikleri çiçekleri tanıtım amacıyla değerlendirmek, cüzi de olsa bir fiyatla satmak, öğrencilerimize katkı sağlamak" diye konuştu.

Öğrencilerden Sude Ersoy ise, "Okulumuz tarla, bahçe ve süs bitkileri olmak üzere 3 bölüme ayrılıyor. Süs bitkilerinin yetiştirmesini biz yapıyoruz. Hem okulumuza hem kendimize katkılarımız oluyor. Okulumuzda çeşitli faaliyetlerimiz oluyor. Faaliyetler hem bize birkaç bilgi edinmemizi sağlıyor, hem çevreyle daha çok etkileşim halinde bulunmamızı sağlıyor. Okulumuzu elimizden geldiğince daha da güzelleştirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İlçe merkezine kurulan stantta görücüye çıkarılan çuha, ateş çiçeği, karanfil, aloe vera, aslanağzı gibi süs bitkilerinin tanesi 3 lira gibi cüzi bir fiyatla satışa sunuldu. Yoğun ilgi gören stanttaki çiçeklerden elde edilecek gelir ise öğrencilerin bütçesine katkı sağlayacak.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü