YÖK’ten pandemi sürecinde verilen online eğitime ilişkin anket

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), küresel salgın sürecinde online olarak sürdürülen eğitim öğretimin değerlendirilmesi amacıyla üniversitelerdeki öğretim elemanlarına ve öğrencilere yönelik anket düzenliyor.

EĞİTİM 08.02.2021, 11:42
YÖK’ten pandemi sürecinde verilen online eğitime ilişkin anket

Yükseköğretim Kurumu, Covid-19 ile mücadele kapsamında başvurulan “online eğitim” yöntem ve sürecini, öğrenci ve akademisyenlere anket yoluyla soruyor. YÖK, bu anketin sonuçlarını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar ve kurumlar ile de paylaşmayı hedefliyor. “Nitelikli eğitim, dijital dönüşüm, veri yönetimi ve kalite esaslı” çalışma süreçlerinde; yenilikçi değişimi, etkin iletişimi, güçlü iş birliklerini, “üniversitelere yetki devri ve yetki paylaşımını” önemseyen YÖK tarafından gerçekleştirilecek bu anket çalışması ile pandemi sürecinde verilen uzaktan öğretim süreci tüm boyutlarıyla analiz edilecek.

“Öğrenci” ve “akademisyenlere” yönelik olmak üzere iki ayrı grupta yapılacak anketin önümüzdeki bahar yarıyılı ile ilgili planlamalara da ışık tutması bekleniyor.

“Anketin 11 Şubat Perşembe günü saat 17.00’ye kadar cevaplandırılması önem taşımaktadır”

Söz konusu anket ile ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden bir açıklama yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç, “Küresel salgın sürecinde uygulanan uzaktan öğretimin değerlendirilmesi amacıyla “öğrenci” ve “akademisyenlerimize” yönelik bir anket düzenleyeceğiz.

Bu anket çalışması ile salgın sürecinde verilen uzaktan öğretimi çeşitli boyutlarıyla analiz edilebilecek. YÖK olarak, üniversiteler ve diğer paydaşlarımızın görüşlerine sık sık başvuruyor, sonuçlarını karar alma süreçlerine yansıtıyoruz. Bu anketin sonuçları da bahar yarıyılı ile ilgili planlamalarımıza ışık tutacaktır. Ayrıca bu sonuçları başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar ve kurumlar ile de paylaşacağız. Bu açıdan anketin kısa süre içinde, 11 Şubat Perşembe günü saat 17.00’ye kadar cevaplandırılması önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü