Ziya Selçuk Karaman’a Geliyor

2019-2020 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin başlaması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan okul müdürleriyle bir araya geldi.

EĞİTİM 06.02.2020, 10:17 06.02.2020, 10:55 Fikriye Koka
Ziya Selçuk Karaman’a Geliyor

Eğitim yöneticileriyle toplantıda bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan 2019-2020 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin eğitim okul yöneticilerine, öğretmenlere, öğrenci ve velilerine hayırlı olması dilekleriyle konuşmasına başladı.

“Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, Karaman’da öğretmenlerimizle buluşacak”

İl Müdürü Mehmet Çalışkan Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un 8 Şubat Cumartesi günü Karaman’ı ziyaret edeceğini söyledi. Çalışkan, “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk il ziyaretleri kapsamında cumartesi günü ilimize gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirerek okul yöneticilerimizle, öğretmenlerimizle ve eğitime katkıda bulunan hayırseverlerle bir araya gelecek. Sayın Bakanımızın öğretmenlerimizle buluşması programı kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda bir söyleşi düzenlenecek. Ayrıca Milli Eğitim Bakan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Yavuz, 6 Şubat 2020 Perşembe günü Saat 14.00’te Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonunda, ilimizdeki eğitim yöneticilerine ve rehberlik öğretmenlerine 'Araştırma Sonuçlarına Göre Etkili Okulların Özelliklerini' anlatacak” dedi.

“Öğretmenlerimizin dijital çağa ayak uydurması gerekir”

Eğitim yöneticisi olarak temel amacımız öğrencilerimizi bugüne ve geleceğe hazırlamaktır, diyen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, “Değişen ve gelişen dünya şartlarına öğrencilerimizi hazırlamadığımız takdirde gelecekte bocalarlar. Öğretmenlerimizin dijital çağa ayak uydurması gerekir. Gençlerimizin sosyal medyada video izleme süreleri ortalama bir buçuk dakika. Bu ne anlama geliyor? Öğrencilerimizin sabır süresi bir buçuk dakika. Yani hızlı yaşanılan bu dijital dönemde öğretmenlerimiz ile öğrencilerimizin hayallerini örtüştürecek yeni metotlar uygulamalıyız. Bizler nesil olarak tarım toplumunu, sanayi toplumunu ve bilgi toplumunu görmüş olabiliriz. Ama şu an öğrencilerimiz tarım veya sanayi toplumunu görmedi. Çocuklarımız bir bakıma teknolojinin içinde doğdular. Bu bağlamda mevcut sistemi dijital dönemle entegre etmemiz gerekir” diye konuştu.

“Yönetici olarak görevimiz, öğretmenlerimizi ve çalışanları motive etmektir”

Eğitim kalitesinin arttırılması için sınıfları işaret eden İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Eğitim çıtamızı yükselmek için konuyu temelden yani sınıflarımızdan ele almalıyız. İdareciler olarak bizim görevimiz, öğretmenlerimizin işini kolaylaştırmak, öğretmenlerimizin sınıflarında yapacağı güzel hamlelerle öğrencilerimizin yüreğine dokunacak işlerin yolunu açmaktır. Eğitimi yöneten ve yönlendiren yapı olarak bizler büyük bir camiayız. Fikir ayrılıklarımız olabilir ama ortak derdimiz eğitimdir. Yönetici olarak görevimiz, öğretmenlerimizi ve çalışanları motive etmektir. Mesleğimizin bir anlam kazanması için vicdanımızı eğitime adapte edip fedakârlık yapmamız gerekir. Bu şekilde öğrencilerimizin yüreğine dokunabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik mesleğinin önemine de değinen Mehmet Çalışkan, her bir öğretmenin hayatına dokunduğu bir öğrencinin büyük bir kitleye hitap etmesi anlamına geldiğinin altını çizdi. Çalışkan, “Çocuklarımızın geleceğe sağlam adımlar atmasını sağlayan, onlar aracılığıyla toplumu şekillendiren temel unsur öğretmenlerdir.” dedi.

“Öğrencilerimizin, modern dünya hastalığı bencilleşmeye rağmen karşılıksız insanlara yardım etmenin hazzına erişmesi gerekir”

Öğrencilerin iyi insan olma zorunluluğu ile kendi elleriyle iyiliği gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk çalışmalarına ayrı bir parantez açan İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan, öğrencilerin yakından uzağa ihtiyaç sahibi insanların farkına vararak yardım etme duygusunun geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. İl Müdürü Çalışkan, “Öğrencilerimizin, modern dünya hastalığı bencilleşmeye rağmen karşılıksız insanlara yardım etmenin hazzına erişmesi gerekir. Kelebek etkisi misali, çocuklarımız duyarlılık kazanarak yapacağı küçük yardımlarla bir yetimin, bir öksüzün ihtiyacını karşılayabilir, hayallerini gerçekleştirebilir. Aslında öğrencinin bir başkasına yardım ederken kendisine çok büyük bir alışkanlık kazandırdığımızın farkında olmalıyız. Öğretmenlerimiz de bu konuda öğrencilerimizi teşvik etmelidir.” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü