Gıdada KDV düştü

Yeni Ekonomi planı açıklandı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gıda ürünlerinde KDVyi %1e indirdi.

EKONOMİ 12.02.2022, 15:18 12.02.2022, 15:42 Ferhat KOÇ
Gıdada KDV düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında açıkladı. Pazartesiden itibaren gıda ürünlerinde KDV %1 oldu.

İşte açıklama; 

Tüm iş dünyamızın değerli temsilcilerini en kalbi duygularla selamlıyorum. Bu süreç içerisinde gerek şahsıma, gerek aileme gösterdikleri ilgi için çok çok teşekkür ediyorum. Allah bu tür imtihanlardan bizleri muhafaza eylesin. Türkiye'nin enflasyonla mücadelesinde bu toplantı önemli bir dönüm noktasında olacak.

KDV oranlarında değişiklik oldu. Temel gıdada yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz. Enerjiden gıdaya kadar her alanda milletimizi enflasyona ezdirmemek için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

Pazartesi günü yürürlüğe girecek..

Sektörlerden pazartesi gününden itibaren doğrudan vatandaşlarımıza yansıtacakları bir yaklaşım bekliyoruz. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmamalıyız. Türkiye gemisinin her kazanımı 84 milyonun kazancı olduğu gibi aldığı her yara da ortak kaybımızdır. İstihdam da tarihimizde ilk defa 30 milyonu geçtik. İhracatımız rekor tazeleyerek artıyor. Turizmde başlayacak büyük hareketliliğin sinyallerini şimdiden alıyoruz. Enflasyon ile mücadele safına herkesin katılmasını istiyoruz.

Enflasyonla mücadele safına herkesin katılmasını bekliyoruz. Aynı zamanda bir denetim seferberliği başlatıyoruz. İlgili bakanlıklarımız, fiyatları makul izahı olmayan şekilde artırılmış ürünlerle mücadele edeceklerdir. Yeniden tek haneli enflasyona geçeceğiz.

2023'te yeniden tek haneli enflasyonla tanıştıracağız. Hayata geçirmekte olduğumuz Türkiye ekonomi modelinin içerde ve dışarıda daha çok anlaşıldığı benimsenmektedir.

Enflasyon ile mücadelede iş dünyasından aynı samimi desteği bekliyoruz. Bu duygularla KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e inmesi kararımızın hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü