Yüzde 25 daha ucuz satılacaklar!!!

TÜSPAF, Genel Başkanı Mehmet Çakman, 22 Martta yürürlüğe girecek yeni ''Hal Yasası'' ile pazarcı esnafının da direkt tarlatan ve üreticiden mal alabileceğini belirterek, ''Bu sayede meyve ve sebze yüzde 25 daha ucuza satılacak'' dedi.

EKONOMİ 13.02.2011, 14:23
Yüzde 25 daha ucuz satılacaklar!!!
Çakman, geçen yıl TBMM'de kabul edilen ve altyapı çalışmaları sebebiyle yürürlük tarihi bir yıl ertelenen yeni ''Hal Yasası''nın 22 Martta yürürlüğe gireceğini hatırlattı.

Yasa sayesinde, sebze ve meyvede aracıların yani komisyoncuların devreden çıkacağını ifade eden Çakman, şunları söyledi:

'' Yeni Hal Yasası ile pazarcı esnafı da direkt tarlatan ve üreticiden mal alabilecek. Bu sayede meyve sebze yüzde 25 daha ucuza satılacak. Böylece sebze ve meyve fiyatları dengeye oturacak. Hal Yasası ile birlikte tüm ürünlerde fiyatlar dengede seyredecek. 22 Mart tarihinden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Tüm toptancı halleri ulusal bir borsa haline gelecek.''

Çakman, yeni yasadaki en temel değişikliğin hal kayıt sistemiyle ilgili olduğunu, düzenlemeyle pazarcı esnafının direkt üreticiden aldığı ürünün yüzde 2'si miktarında ürünün alındığı yerdeki belediyeye rüsum bedeli ödeyeceğini, yıllardır süregelen komisyon karının da tarihe karışacağını bildirdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü