"15. Şebap Güvercin Festivali" ödül töreni

- Yarışmada, 14 kategoride dereceye giren güvercin sahiplerine ödülleri törenle verildi

Genel 19.11.2017, 16:59

ANKARA (AA) - Başkentte, Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu tarafından düzenlenen "15. Şebap Güvercin Festivali"nde 14 kategoride dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi.

Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu Başkanı Mustafa Kale, saf Anadolu ırkı şebap güvercinlerini tanıtmak amacıyla bir otelde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, güvercin kalitesinin gözle görülür bir şekilde arttığını belirtti.

Yaptıkları uygulamaların diğer derneklere de örnek olduğunu dile getiren Kale, enternasyonal bir camia olduklarını, Suudi Arabistan başta olmak üzere Avrupa'daki bazı ülkelerde örgütlü olduklarını söyledi.

Türk kültürü olan güvercin ırkını bütün dünyaya yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayan Kale, "Bu hepimizin başarısı ve görevi. Eğer bir insan, bir hayvanı seviyorsa insanları da sever, ülkesini sever, kültürünü sever. Hoşgörülü olur, insanlara saygı duyar." dedi.

Kale, konuşmasının ardından Suudi Arabistan Şebap Derneği Başkanı Medeni Şerif'e teşekkür plaketi sundu.

- Ödüller

Suudi Arabistan, İsviçre, Almanya ve Hollanda'dan da katılımın sağlandığı yarışmada, 500 şebap güvercini, rengi, fiziki yapısı ve paça gibi özelliklerine göre 20 kişilik jüri tarafından değerlendirildi. Yarışma sonunda, 14 kategoride 70 güvercin sahibi, kupayla ödüllendirildi.

Festivale İstanbul'dan katılan Orhan Zileli, "Arap Dişiler" kategorisinde birincilik ve "Arap Erkekler" kategorisi dördüncülük elde etti.

"Arap Erkekler" kategorisinde Erkan Doğan'ın birincilik kazandığı festivalde, "Abalı Çakmaklı Dişiler" kategorisinde, yarışmaya Erzurum'dan katılan Alparslan Çelebi, birincilik ve beşincilik kupasının sahibi oldu.

"Abalı Çakmaklı Erkekler" kategorisinde ise Aydın Derviş, birincilik ve ikincilik ödülü kazandı.

"Çakmaklı Dişiler" kategorisinde Taner Kılıç, "Çakmaklı Erkekler" kategorisinde Mehmet Karadağ birincilik elde etti.

Festivale Çanakkale'den katılan Hüseyin Çetinkaya "Gök Dişiler" kategorisinde birincilik, "Gök Erkekler" kategorisinde de birincilik ve ikincilik kupasının sahibi oldu.

"Abalı Miski Dişiler" ve "Abalı Miski Erkekler" kategorilerinde ise Özay Gökmen ve Yusuf Eren Aydın birinciliği paylaştı.

"Miski Dişiler" kategorisinde birincilik kupasını Murat Şimşek'in kazandığı festivalde, yarışmaya İstanbul'dan katılan Efe Kuray, "Miski Erkekler" kategorisinde birincilik ve üçüncülük elde etti.

"Kürenk Dişiler" ve "Kürenk Erkekler" kategorilerinde ise Bünyamin Eminer ve Recep Civan, birincilik kupasının sahibi oldu.

Festivalde ayrıca, çeşitli illerin dernek başkanları tarafından jüri heyeti ve sponsorlara teşekkür plaketi verildi.


Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 13:00
İkindi 16:25
Akşam 19:05
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü