Beypazarı'nda diyabet hastalarına sertifika töreni

Genel 19.07.2017, 15:44
Beypazarı'nda diyabet hastalarına sertifika töreni

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde diyabet hastalarına eğitim sertifikası verildi.

Beypazarı Devlet Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine, Başhekim Dr. Kudret Çelik, dahiliye, diyetisyen, diyabet eğitimi hemşireleri ile diyabetli hastalar katıldı.

Eğitim seminerine katılan diyabetli hastalara, sertifikaları sunuldu.

Beypazarı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Çelik, yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının desteğiyle hastanelerinde diyabet hastalarına yönelik başlattıkları eğitimlerin tamamlandığını söyledi.

Yaklaşık 2 bin kayıtlı diyabet hastası olduğunu vurgulayan Çelik, "Diyabetle sağlıklı yaşam hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında eğitimler veriyoruz. Diyabet okulunu başarıyla tamamlayan diyabetli hastalara diplomalarını verdik. Bu insanlarımıza, karşılarına çıkabilecek sorunlarla nasıl mücadele edeceklerine dair eğitimler verdik." diye konuştu.

Çelik, hastaların eğitimle diyabet hastalığının belirtileri, nedenleri, diyabetin uzun dönem komplikasyonları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirdiklerini kaydetti.

Sertifikasını alan Pakize Işık da hastanede verilen eğitimlere düzenli olarak geldiğini ve hastalığı hakkında yeni şeyler öğrendiğini anlattı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü