Biçerdöverin Göl Yolculuğu..

Beyşehir Gölü'nde bulunan Yeltenli Adası'na hasat zamanı götürülen biçer döver ve traktörler dubaların yardımıyla tekrar Beyşehir'e getirildi.Çiftlik Mahallesi Muhtarı Mehmet Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada,...

Genel 18.08.2018, 12:11
Biçerdöverin Göl Yolculuğu..

Beyşehir Gölü'nde bulunan Yeltenli Adası'na hasat zamanı götürülen biçer döver ve traktörler dubaların yardımıyla tekrar Beyşehir'e getirildi.

Çiftlik Mahallesi Muhtarı Mehmet Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, göle kıyısı olan Çiftlik Mahallesi’ne yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Yeltenli Adası’nda bu yıl yine buğday, arpa ve nohut ekimi yapıldığını söyledi.

Hasat zamanı geldiğinde adadaki faaliyetler için gerekli olan biçerdöver ve traktörün duba üzerinde göl sularında yüzdürülerek Yeltenli Adası’na ulaştırıldığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Her yıl düzenli olarak ektiğimiz adamıza biçerdöver ve traktör gibi tarımsal aletleri demir duba üzerinde naklediyoruz. Biçerdöver ve traktör merdivenler üzerinden duba üzerine bindirilip indiriliyor. Ardından göl suları üzerinde yolculuk başlıyor. Bu faaliyetler için gölün en dingin olduğu, rüzgarsız, dalgasız günler tercih edilip bekleniyor. Üzerine biçerdöver çıkardığımız dubayı önden çeken balıkçı teknelerimiz yüzdürüyor. Bunun başka bir yöntemi yok. hasat başladığında götürdük hasat bitince şimdi geri getiriyoruz."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 13:00
İkindi 16:25
Akşam 19:05
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü