Çirkin Hakaret Yargıya Taşındı

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Işıl Özgentürk’ün, başörtüsü takan kadınlara yönelik çirkin hakaretleri yargıya taşındı. İslam’ı aşağılayan Özgentürk 3 yıl hapisle yargılanacak

Genel 15.04.2019, 11:26 15.04.2019, 12:02 Fikriye Koka
Çirkin Hakaret Yargıya Taşındı

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, 13 Ocak günü 'Yeni kuşak türbanlılar' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıda böşörtüsü takan kadınları aşağılayan Özgentürk hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen soruşturma başlatıldı. Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından ifadesine başvurulan Özgentürk, ifadesinde iğrenç ifadelerle dolu yazısını savundu. Özgentürk, Sümerlilerden örneklerle başörtülülere hakareti aklamaya çalıştı. Cumhuriyet yazarı, yazıyı öğrencileri için yazdığını ileri sürdü.

Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk'ten başörtüsü için skandal ifadeler!

3 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda Cumhuriyet yazarı hakkında iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianamede, başörtüsü takılması eyleminin fahişelere mahsus bir davranış biçimi olduğu imasında bulunarak dini inanç ve gereği halkın belirlediği bir kesimini aşağılama kastı ile hareket ettiği anlatıldı. 3 yıla kadar hapsi istenen Özgentürk, ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

İSLAM'A ALENİ HAKARET

Özgentürk, 13 Ocak tarihli köşe yazısında başörtülü kadınların, taktıkları başörtüsünün tarihi olarak nereden geldiğini bilmediğini iddia etti. Özgentürk, İslam düşmanlığına kılıf uydurmak için de "Türbanın nereden geldiğini bilmiyorlar. Kuran'da yazıp yazmadığını bilmiyorlar. Onlara türbanın Sümerlere dayandığını, bu uygarlıkta zengin ailelerin ilk kızlarını fahişelik görevi yapmaları için belli bir süre tapınaklara yollamak zorunda olduğunu anlatıyor, halk karıştırmasın diye de bu kızların başını örtmesinin zorunlu kılındığını söylüyorum" dedi.

CAHİLLİĞİ DİZ BOYU

"Türbanın nereden geldiğini bilmiyorlar" diyen Özgentürk, o yazısında "Kuran'da yazıp yazmadığını bilmiyorlar" sözleriyle de büyük bir cahilliğe imza atmıştı. Nur Suresi'nde kesin emirlerle çerçevesi çizilen örtünme ile ilgili Allah, "Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Açıkta kalanlardan başka süslerini göstermesinler. Baş örtülerini, yakalarının üstüne (kapatacak şekilde) koysunlar... Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz!" buyuruyor.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü