Çubuk Engelli Bahar ve Dostluk Festivali

Genel 10.05.2017, 16:54 10.05.2017, 19:44
Çubuk Engelli Bahar ve Dostluk Festivali

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen 2. Engelli Bahar ve Dostluk Festivali'nin açılışı yapıldı.

Çubuk Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile Çubuk Engelli ve Engelli Dostları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 2. Engelli Bahar ve Dostluk Festivali törenle açıldı.

AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan, festival açılışında yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların artık sosyal hayatın içine daha kolay girebildiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin son zamanlarda engellilere yönelik yapılanlarla Avrupa’dan bir adım öne gittiğini dile getiren Bayram, şunları söyledi:

"2002 yılından önce engelli memur sayısı 5 binin altındayken şimdi 50 bine yaklaştı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir zamanlar birileri 'engellilerden öğretmen mi olur' deyince o bugünkü Cumhurbaşkanımız, 'bal gibi olur' diye cevap verdi. İşte o cevap, kırılma noktasıydı. Engelli ve engelli ailelerinin özgüveninin oluştuğu noktaydı ve ayaklarımızın da yere bastığı noktaydı. Bizzat kendim de bu hayatın sürecinde, inişli çıkışlı bir yolda bugüne geldik. Partimiz bizleri vekil gösterdi. Şu an bizim partide 3 tane ve 1 de CHP’de olmak üzere 4 tane engelli vekilimiz TBMM'de sizleri temsil ediyor. Engelli kardeşlerimizi hakim, kaymakam, vali, belediye başkanı olarak toplumun her alanında görmek istiyoruz."

Törende öğrenciler, tiyatro gösterisi, skeç ve müzikal gösteriler sundu.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren engellilere hediyeleri Kaymakam İbrahim Çenet ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan tarafından verildi.

Törende ayrıca yılın anneleri olarak seçilen Nermin Ardal, Gonca Çırak ve Menekşe Kaya’ya da plaket verildi.

Programın sonunda Engelli Bünyamin Çevik ve Mete Esen tarafından kurulan Grup Aşk Olsun bir konser verdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü