Eseriyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anlattı

İstiklâl Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında "On Kıta Bir Vatana, İlelebet İstiklâl" 2021 temasına uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olan okullar arasında ülke çapında düzenlenen "İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Çevrim içi Slogan Yarışması'nda" il birincisi olan Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Niğmet Nur Gündüz ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'dan aldı

Genel 21.04.2021, 10:24 Fikriye Koka
Eseriyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anlattı

İstiklal Marşı ile Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla, "On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklâl" 2021 temasına uygun olarak düzenlenen "İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Çevrim içi Slogan Yarışması'nda" derece alan Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Niğmet Nur Gündüz, Okul Müdürü Serkan Demirtaş ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Gürel ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ı ziyaret etti.

Ziyarette yarışmaya ilişkin bilgiler veren Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Serkan Demirtaş, "İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" etkinleri kapsamında Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olan okullar arasında slogan yarışmasının ülke genelinde düzenlendiğini belirterek Niğmet Nur Gündüz'ün yarışmada il birincisi olduğunu söyledi. Serkan Demirtaş, "Niğmet Nur'un almış olduğu derece bizi hem mutlu etti hem de gururlandırdı. Öğrencimizin başarısından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Başarılı öğrenciyi tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, gençlere ve gelecek nesillere Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatının, kişiliğinin ve eserlerinin aktarılmasının önemli olduğunu ifade etti. Çalışkan, "Öğrencilerimizin yüreği vatan sevgisiyle çarpan millet sevgisiyle yoğrulmuş, kahramanlık sembolü, büyük fikir adamı Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Marşı'nı daha iyi anlamaları, milli şairimizi daha iyi tanımaları, gençlerimiz arasında bir farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışma öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacaktır. Niğmet Nur kızımızın bu anlamlı yarışmada derece alması bizleri mutlu etti. Niğmet Nur'un elde etmiş olduğu başarı bundan sonraki yaşamında inşallah daha nice başarıların kapısını aralar. Başarılı öğrencimizi tekrar tebrik ediyor, bu başarıda emeği olan idareci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın Niğmet Nur Gündüz'ü ödüllendirmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü