Her ay bir şehit için mevlit okutuluyor

- Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 117 şehitten her ay biri için mevlit programı düzenliyor

Genel 08.12.2017, 12:03
Her ay bir şehit için mevlit okutuluyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, her ay kentteki şehitlerden biri için mevlit okutarak vefa örneği sergiliyor.

Ekim ayında yapılan kongrede dernek başkanlığına seçilen Mutlu Kılıçaslan ve yönetim kurulu, şehitlerin hatıralarını yaşatarak, Kırşehir'deki ailelerinin birlik ve beraberliği için farklı organizasyonlar düzenliyor.

Dernek Başkanı Kılıçaslan, AA muhabirine, kendisinin de şehit kardeşi olduğunu ifade ederek, Kırşehir nüfusuna kayıtlı 167 şehitten 117'sinin ailesinin kentte yaşadığını söyledi.

Asker ve polislerin yanı sıra 3 de şehit öğretmen bulunduğunu ifade eden Kılıçaslan, şehit eşleri ve yakınlarına yönelik farklı organizasyonlar yaparak, onların unutulmadığını göstermek istediklerini dile getirdi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ün eşi Sevim Şentürk'ün himayelerinde her ay bir şehit için dernek binasında mevlit okuttuklarını anlatan Kılıçaslan, şöyle konuştu:

"Yönetim kurulumuzda aldığımız kararla her ay geleneksel olarak şehitlerimiz için mevlit okutuyoruz. Etkinliğe şehit yakını kadınlarımız katılıyor. Durdu-Muzaffer Marşap İmam Hatip Lisesinden ilahi grubu ilahi ve mevlit okuyor. Yine şehitlerimiz için hatim indiriliyor. Sonunda da bir yemek veriliyor. Kasım ve aralık aylarında iki şehidimiz için mevlit okuttuk. Allah nasip ederse ocak ayının başında bir başka şehidimiz için mevlit okutacağız. Bunlara tamamen kadınlar katılıyor. Erkeklere yönelik olarak da ekim ayı sonunda Ahi Evran Camisi'nde tüm şehitlerimiz için mevlit okuttuk. Mevlit programımız her ay devam edecek."

Kılıçaslan, hazırladıkları "Emanetin Bizde Projesi" ile de Kırşehir'deki tüm şehitler için bilgileri, fotoğrafları, ailelerinin izin verdiği mektuplarının yer alacağı internet sitesi de kuracaklarını aktardı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü