Hirfanlı Kampı 5 bin genci ağırlayacak

- Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Gençlik ve Spor Bakanlığının Ahi Evran Gençlik ve İzcilik Kampı'nda bu yıl 5 binin üzerinde genç kamp yapacak

Genel 15.06.2017, 14:18
Hirfanlı Kampı 5 bin genci ağırlayacak

KIRŞEHİR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının Kırşehir'deki Ahi Evran Gençlik ve İzcilik Kampı'nda bu yıl 5 binin üzerinde genç kamp yaparak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunacak.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emre Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinde yer alan gençlerin, Ahi Evran Gençlik ve İzcilik Kampı'ndan faydalandığını söyledi.

Kamp alanının Hirfanlı Gölü kenarında doğa ile iç içe olduğunu ifade eden Arslan, yaz dönemi için dönüşümlü birer haftalık kız ve erkek kampları düzenlendiğini, ilk kampın 11 Haziran'da başladığını anımsattı.

Arslan, "Eylülün sonuna kadar kamplar devam ediyor. Bir haftalık kamplar oluyor. Ahi Evran Kampı, 5 binin üzerinde öğrenciyi ağırlayacak. 11 dönemde her dönem için 300 genç geliyor. Bu sadece Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Merkezleri aracılığıyla yaptığı programlar için. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan protokoller ile gelecek gençleri de kattığımızda bu sayı 5 bini geçiyor. Gençlik ve aktivite liderleri de gençlerle birlikte kampa geliyor." diye konuştu.

Kampta manevi istasyonlarda değerler eğitimi de verildiğini aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Sadece yeşilliklerin ve gölün olduğu bir yerde yatıp kalkma, gezip tozma yeri olarak algılamamak lazım bu kampları. Her türlü sportif, kültürel ve sosyal faaliyetler de yer alıyor. Paintbol oynuyorlar, ok atıyorlar, kanoya biniyorlar, akşamları kültürümüze, örf ve adetlerimize uygun sinema filmleri izliyorlar. Sohbetler, konferanslara katılıyorlar. Grup çalışmalarının yapıldığı manevi istasyonlarımızda kültürümüzü ve değerlerimizi öğreniyorlar. Bungolo evlerimize ayrı ayrı illerden gelen gençlerimiz yerleştiriliyor. Kırşehirli birinin yanına Rizeli, Hakkarili veya İzmirli veriliyor. Gençlerin kaynaşmasına da vesile olunuyor. Karma yapılıyor ki kültürler birbiriyle kaynaşsın."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü