KMÜ'de engelliler şöleni

KMÜ BESYO tarafından Dünya Engelliler Günü nedeniyle "Karaman 8. Engelsiz Spor Şöleni" düzenlendi.

Genel 05.12.2017, 15:26
KMÜ'de engelliler şöleni

KMÜ BESYO Kapalı Spor Salonunda düzenlenen şölen saygı duruşu ve engelli Ahmet Çapıtçı'nın yönetiminde İstiklal Marşının okumasıyla başladı.

Burada konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül gerçek manada engellerin sadece insanların zihinlerinde ve kalplerinde var olan kısıtlılıklar olduğunu söyledi.

O yüzden insanların engelsiz sandığı pek çok bireyin, gerçekte görünmez engellerle kuşatıldığını ifade eden Akgül, şunları kaydetti:

"Yine engelli sanılan bireylerin çoğu da aslında engeli yoktur ve mevcut potansiyelini sonuna kadar kullanabilecek kabiliyete sahiptir.Tüm insanlar için aslolan hayattan hiçbir zaman ve hiçbir koşulda kopmadan, dünyadaki mevcudiyetinin yüceliğine inanarak ve insan olmanın değerini bilerek kendine yakışır bir hayat sürmeye çalışmaktır.

Kendi değerinizi asla fiziksel verilerle ve başkalarıyla mukayese ederek belirlemeye çalışmayın. Unutmayın ki dünyadaki her canlı ve her birey kendine özgüdür ve tektir. Bizler KMÜ ailesi olarak engelli öğrencilerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik atılması gereken her adımı atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz."

BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel de hayat sahnesinde rol alan oyuncuların her birinin rolü diğerinden farklı olduğunu belirtti.

Şölen, engellilerin gösterileri ile sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü