Kurban Bayramına doğru

Genel 08.08.2017, 14:05
Kurban Bayramına doğru

KONYA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vekaletle kurban kesim programı kapsamında, Konya'da tanıtım toplantısı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde gerçekleştirilecek 2017 yılı vekaletle kurban kesimi programında, il ve ilçe müftüleri ile din görevlilerine yönelik bilgilendirme yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Program Geliştirme Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz, bir salonda gerçekleştirilen programda, Kurban Bayramının her Müslüman için bir ibadet fırsatı sunduğunu söyledi.

Vekaletle kesilen kurban organizasyonunun her yıl artarak devam ettiğini ifade eden Doymaz, "Vekaletle kesilen kurbanları, sadece akrabalar arasında değil, tüm dünyada yayılan bir iyilik hareketi olarak görmek gerekiyor." dedi.

Doymaz, bu yıl 275 bin hisse kurban kesimi ve dağıtımının planlandığını aktardı.

Konya İl Müftüsü Ali Akpınar da kurban ibadetinin tarihi derinlikleri olan bir ibadet olduğunu dile getirdi.

Kurban ibadetinin, Müslümanların olmazsa olmaz ibadetleri arasında yer aldığına değinene Akpınar, "Kurban ibadetinin sloganı tekbir. Kurbanlarımızı tekbirlerle keseriz. Her tekbir getirişimiz hatırlamayı öğretir bize. Kurban ibadeti ile müminler dünyanın dört bir yanında birbirlerini hatırlamakta, birbirlerinin dertleri ile dertleşmekte." diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı ise yaptığı sunumda, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki vekaletle kurban kesim programı kapsamında, yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde yurt dışında ise 135 ülkenin 400 bölgesinde kurban kesimi yapılacağını kaydetti.

Küçüksarı, program kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 275 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması planlandığını belirterek, vakıf olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850, yurt dışında da 600 lira olduğunu vurguladı.

Vatandaşların www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden bağış yapabileceklerini ifade eden Küçüksarı, "Ayrıca il ve ilçe müftülüklerine cami görevlileri, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü