Nallıhan’da Sarıkız tedirginliği

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde sıcaklığın mevsim normalleri üstünde gitmesiyle bazı mahallelerde görülen ve halk arasında ’Sarıkız’ olarak adlandırılan örümceklerin çoğalması vatandaşlar arasında tedirginlik başladı.

Genel 06.07.2020, 10:45
Nallıhan’da Sarıkız tedirginliği

Nallıhan’da kavurucu sıcakların görülmesiyle birlikte ortaya çıkan örümcekler Nallıhan’da mahalle sakinlerini tedirgin etmeye başladı. Bir insan eli kadar boyu olan ve 1 metre yükseğe zıplayabilen, akrep bile avlayabilen örümceği park ve bahçelerde gördüklerini söyleyen mahalle sakinleri çocuklarını dışarıya çıkartmaya korktuklarını belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıklıkla rastlanan Sarıkız isimli örümcek Nallıhan’da yeniden görülmeye başladı. Zehrinin ölümcül olabileceğini belirten uzmanlar ise vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyledi. Uzmanlar olası böcek ısırmalarına karşı vatandaşların mutlaka acil müdahale için hastaneye başvurmasını istedi.

Sarıkız isimli örümceği gören bir vatandaş ise " Sıcaklar çok olduğu zamanda ilaçlamalar yapılsa da böcek örümcek kırkayak herşey çıkıyor maalesef biraz daha dikkatli olmak gerekiyor" dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü