Nasrettin Hoca ve Keloğlan oyunu öğrencilerle buluştu

Genel 16.04.2018, 15:49
Nasrettin Hoca ve Keloğlan oyunu öğrencilerle buluştu

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikle Nasrettin Hoca ve Keloğlan temalı tiyatro oyunu öğrencilerle buluştu.

Yozgatlı çocuklar, belediye tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikle Büyük Sinema ve Kültür Merkezi’nde Nasrettin Hoca ve Keloğlan temalı tiyatro oyununu izledi.

Oyunun ilk seansını çocuklarla izleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yaptığı açıklamada, 5 gün sürecek etkinlikle 5 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en güzel şekilde geçirmelerini istediklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Yozgat’ın sosyal ve kültürel hayatıyla diğer illere örnek olması için gayreti içerisindeyiz. Çocuklarımıza yönelik olarak küçük bir oyun hazırladık. Nasrettin Hoca ve Keloğlan oyunu. Sabah ve öğle olmak üzere 5 gün boyunca oynanacak. Bu oyunun en güzel tarafı da bizden olan bir değerle karşı karşıya kalmaları ve eğlenmeleri. Eğlenirken de bir şeyleri öğrenmeleri amacımız buydu."

Arslan, kentte belediye olarak restore ettikleri konakların birini de Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmete açacaklarına işaret ederek, "Bu konakta çocuklarımıza yönelik sanatsal faaliyetler ve kurslarımız olacak." dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü