"Otomobil Üretimine Talibiz"

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Türkiye'nin ekonomik açısından ilk 15, organize sanayi büyüklüğü olarak ilk 4'ün içerisinde bir il olarak, yerli otomobile talibiz." dedi.

Genel 23.11.2017, 11:25
"Otomobil Üretimine Talibiz"

Başkan Çalışkan, kentte devam eden yatırımları ve belediye çalışmalarını aktarmak üzere Karaman'daki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla Belediye Encümen Salonu’nda bir araya geldi.

Toplantı sonunda bir gazetecinin yerli otomobil hakkındaki sorusu üzerine Çalışkan, Karaman'ın yerli otomobile talip olduğunu açıkladı.

Ulaşım ve organize sanayi bölgesi olarak Karaman'ın şanslı bir konuma sahip olduğunu söyleyen Çalışkan, şunları kaydetti: "Sanayici bir şehiriz. Türkiye'nin ekonomik açısından ilk 15, organize sanayi büyüklüğü olarak ilk 4'ün içerisinde bir il olarak yerli otomobile talibiz. Havalimanımızın ihalesi gerçekleşti. Yüksek hızlı tren ile aynı zamanda yolcu ve yük taşıma kapasitesine ulaşan, Konya'dan Mersin'e ulaşan hattın ihalesi gerçekleşti. Lojistik Merkezimizin ihalesi yapıldı. Serbest Bölgemiz bakanlar kurulunda. 2. Organize Sanayi yer tespiti gerçekleşti. Mevcut organize sanayi yerleşkesi 7 milyondan 11 milyon metrekareye çıktı. Bu kadar veriye sahip ender illerden biriyiz. Aynı zamanda Konya'da bizim partner ilimiz. Otomotiv sektörünün yan sanayisinin belli bir kısmı da orada var. Onları da Karaman'a davet ederek, çok daha güzel bu hizmeti gerçekleştireceğimize inanıyoruz."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü