10 Kasım mesajları...

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, özlem ve minnetle anıyoruz... Bize ulaşan 10 Kasım mesajları...

GÜNCEL 09.11.2019, 11:26 Fikriye Koka
10 Kasım mesajları...

BAŞKAN KALAYCI’DAN 10 KASIM MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 81. vefat yıldönümü münasebetiyle anma mesajı yayımladı.

“Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere O’nun eserlerine sahip çıkıp, el birliği ile çalışarak ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacağız” diyen Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde saygı, şükran, özlem ve minnetle anıyoruz. Ömrünü bu vatana adamış, hayatı boyunca milleti için çalışmış büyük önder Atatürk’ün geride bıraktığı mukaddes mirasına sahip çıkıyoruz. Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Atatürk; tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir liderdir. Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularının bugünkü nesillere armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti; milletimizin büyüklüğünü, gücünü, özgüvenini, tarihteki ve uygarlığın gelişme sürecindeki rolünü gösteren bir eserdir.

Biliyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan başlatıp İzmir’de büyük zaferlerle sonuçlandırdığı İstiklal Savaşımızla; tarih sahnesinden silinmek istenen Milletimizin ebediyen bağımsız yaşama hakkına sahip olduğunu ve ilelebet payidar kalacağını bütün dünyaya bir kez daha göstermiş, Milletimizin İstiklal Mücadelesinde gösterdiği azim ve cesaret dünyanın mazlum milletlerine esin kaynağı olmuştur. Bizler de Devlet ve Millet olarak, O' nun ‘En Büyük Eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere eserlerine sahip çıkıp; el birliği ile çalışarak ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacağız.

Bir arada ve bağımsız olarak yaşama azim ve iradesi kırılmadıkça, bir milletin asla yok edilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamış olan Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve O' nun silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha en kalbi duygularımla, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Savaşı’mızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millî Mücadele’mizin tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

REKTÖR AKGÜL

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81'inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dış güçlerin ülkemizi ele geçirme arzusuna karşı başlatılan İstiklal Mücadelesi’nde aziz milletimize önderlik eden, milletimizi zafere ulaştırarak bağımsızlık ateşini ilelebet yakan Gazi Mustafa Kemal'in askeri becerisi ve liderliği onun yalnızca ülkemiz değil, dünya tarihi açısından da saygın bir yer edinmesine vesile olmuştur.

Milletine duyduğu sonsuz güven ve inançla çıktığı zorlu yolda, milletinin de kendisine olan itimadıyla yeni bir devletin temelini atan Gazi Mustafa Kemal, İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği, mücadeleci ve kararlı şahsiyeti gençlerimiz için eşsiz bir örnek olurken bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne milli mücadele döneminde yaşanan milli ruhla sahip çıkmak da en büyük sorumluluklarımız arasında yer almaktadır.

Ülkemizin geçmişte olduğu gibi dünya siyasetinde yeniden söz sahibi olacağına, milletçe kenetlenerek bu kutsal emanete sonsuza dek sahip çıkacağımıza inancımız tamdır.

Bu düşüncelerle, her yıl 10 Kasım’da saygı ve minnetle andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığının kazanılması ve vatan topraklarının korunmasında büyük katkı ve çabaları olan tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor; şahsım ve KMÜ ailesi adına kendilerini şükranla yâd ediyorum.”

KTSO BAŞKANLARINDAN 10 KASIM ATATÜRK´Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Gökhan ALKAN 10 Kasım dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

" Bağımsızlık karakteri, milletine ve ülkesine olan sevgisi, milli egemenlik ve demokrasi anlayışı, çağdaş uygarlık hedefleriyle yalnızca bizlerin değil, tüm dünyanın hayranlığını kazanan, cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 81.yıldönümünde bir kez daha özlem ve rahmetle anıyoruz. Mustafa Kemal ATATÜRK, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran siyaset ve devlet adamı olarak tüm Türk milletinin ortak değeridir. O; içinde bulunduğu toplumun dinamiklerini yönlendirmiş, ulusal birliği sağlayarak farklılıkları bütünleştirmiş, her kesimden yurttaşı aynı gaye etrafında toplamış, bunun sonucunda da Türk milletini hak ettiği bağımsız ve aydınlık yarınlara kavuşturmuştur. Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılaplar ile demokratik ve modern Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Bu temeller üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün öngördüğü “muasır medeniyetler”in seviyesine çıkma yolunda kararlılıkla yürümektedir. Türkiye, her geçen gün geçmişinden aldığı güçle daha başarılı günleri yakalamakta ve geleceğe umutla bakmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında silah arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm adsız kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü