15 Temmuz Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Karaman'da "Milli Birlik" yürüyüşü gerçekleşti.

GÜNCEL 16.07.2018, 08:52 16.07.2018, 11:02 Ferhat KOÇ
15 Temmuz Milli Birlik Günü

Karaman'da Atatürk Parkında başlayan yürüyüşe katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar  yürüdü. Ayrıca kentte bulunan iş makineleri tarafından konvoy düzenlendi.

İmamı Azam Camisi  imam hatibi Mehmet Şimşek'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan programda, vatandaşlar ve öğrenciler şiirler okudu.

Etkinlik kapsamında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, şehitler için dua edildi. 

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Bu millet olduğu müddetçe kimsenin ülkenin birliğine dirliğine, bayrağına ezanına göz dikemeyeceğini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"15 Temmuz kanlı hain darbe girişimini hep birlikte yaşadık. Geçmişte yapılanları biliyorsunuz. 15 Temmuz gecesi yaşananları hep birlikte gördük. Televizyonlardan izledik. Bu milletin birliğine beraberliğine tank, tüfek mermi işlemez. Bunu gösterdiniz. Durmak yok, yola devam dedik. Sayın Cumhurbaşkanımızı başkan yaptık. Başkanımızın askerleriyiz. İnşallah Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedeflere hep birlikte yürüyeceğiz."

Daha sonra kürsüye çıkan 15 Temmuz şehidi Muhammet Yalçın'ın babası Selahattin Yalçın oğluyla gurur duyduğunu belirterek, meydandaki herkese teşekkür etti.

Bugün düğünleri olan ve düğün bittikten sonra meydana damatlığı ve gelinliğiyle gelen Hasan ve Esra Lale çifti de her zaman milletin yanında olacaklarını belirtti.

Etkinliğe Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bazı milletvekilleri ve sayıda vatandaş katıldı. 

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü