18 Mart Anma Törenleri

Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Karaman'da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

GÜNCEL 18.03.2019, 13:45 Fikriye Koka
18 Mart Anma Törenleri

Cumhuriyet Parkı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve saygı duruşuyla başlayan törene; Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekilleri Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser ve İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Askeri ve mülki erkan, Kamu kurum ve kuruluşlarının, Siyasi partilerin, Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Şehit aileleri katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından önce Şehit Aileleri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği daha sonra da şehir mezarlığındaki şehitlik ziyaret edildi. Şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim okutularak İl Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci tarafından dua edildi. Protokol üyeleri de şehit mezarlarına tek tek karanfil bırakarak, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Etkinlikler çerçevesinde Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda, Şehit Polis Hakan Yılmaz Ortaokulu öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti, günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunması, tiyatro ve oratoryo gösterisi gerçekleşti. Çanakkale Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program son buldu.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü