2019 Yılının İlk Muhtarlar Toplantısı Vali Meral Başkanlığında Gerçekleştirildi

Vali Fahri Meral, 2019 yılının ilk Muhtarlar Toplantısında il genelindeki muhtarlarla bir araya gelerek “Bağımlılıkla Mücadele” konusunu değerlendirdi.

GÜNCEL 11.01.2019, 10:40 M. Ali
2019 Yılının İlk Muhtarlar Toplantısı Vali Meral Başkanlığında Gerçekleştirildi

10 Ocak 2019 Perşembe günü Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Vali Yardımcıları Hacı İbrahim Türkoğlu ve İsmail Hakkı Çınarsoy, Ayrancı Kaymakamı Mehmet Göze, Ermenek Kaymakamı Tahir Yılmaz, Kâzımkarabekir Kaymakamı İbrahim Gökmen, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, merkez ve ilçelere bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının Karaman için hayırlı olması dileklerinde bulunarak konuşmasına başlayan Vali Fahri Meral, İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda Ocak ayında gerçekleştirilen muhtarlar toplantısının bağımlılıkla mücadele konusu olduğunu ifade etti. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede toplumun tüm kesimlerinin bir araya gelerek topyekûn mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Meral, toplumumuzu derinden etkileyen en önemli sorunların başında gelen madde bağımlılığı konusunda tüm kurumların koordinasyonu ve işbirliği içerisinde birlikte hareket etmesinin sorunun bertaraf edilmesinde önemli bir yer teşkil edeceğini söyledi. 

Kurumlara önemli görevler düşüyor

Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda toplumun her kesimine, ilgili bütün kişi ve kurumların üzerine önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Meral, uyuşturucuyla mücadele de vatandaşların da aktif olarak katılımına ihtiyaç duyulan bir konu olduğunu belirterek muhtarlarımızın ve  vatandaşlarımızın uyuşturucu ile ilgili bildirimlerini, görüş ve önerilerini, uyarılarını daha sağlıklı ve hızlı bir biçimde alabilmek için Valiliğimizde “Açık Kapı” bürosu oluşturulduğunu söyledi.


2016 - 2018 yıllarını kapsayan Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı çerçevesinde kurumlarımıza önemli görev ve sorumluluklar yüklendiğini belirten Vali Fahri Meral, “İlgili kurumların üzerlerine düşen sorumlulukları en iyi şekilde işbirliği ve koordinasyon içerisinde yerine getirmişlerdir. Toplumda bağımlılık yapıcı maddelerin kullanılmasını ve yayılmasını önleme çalışmaları, bu maddelerin yarattığı bireysel ve toplumsal sorunları en aza indirmek ve toplumda sağlıklı davranışların gelişmesini sağlamak amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarımız uzman personeli tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır.” dedi.

Metruk binalar konusunda gereken çalışmalar yapıldı

Konuşmasında metruk binaların durumuna da değinen Vali Fahri Meral, “İlimizde insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binalar ve enkazların uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımına, sigara kaçakçılığına ve bu maddelerin saklanması ve gizlenmesi gibi amaçlarla kullanılmaması amacıyla Belediyemizle yapılan ortak çalışmalar ile 85 adet metruk bina tespit edilmiş ve büyük bölümü yıkılmıştır.” dedi.

Vali Meral, Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı 2018 - 2023” kapsamında İlimizde 20.09.2018 tarihinde Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği kurulduğunu ifade ederek derneğinin kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret edip, dernek çalışmaları konusunda gerekli bilgilendirmeyi yaptıklarını söyledi. Vali Meral, kamu kurumlarıyla işbirliği içerisinde çalışan derneğin çalışmalarına Valilik olarak gereken her türlü desteğin sağlandığını ifade etti.

Madde bağımlılığı ile mücadele kararlılıkla sürdürülecek

Vali Fahri Meral konuşmasının son bölümünde kolluk kuvvetleri tarafından bağımlılık yapıcı maddelerin sokak düzeyinde bulunabilirliğinin önüne geçilmesi ve okul çevresinde   emniyet, idare ve öğretmenler tarafından bağımlılık yapıcı maddelerin pazarlanmasına karşı önlemlerin alınması çalışmalarının hassasiyetle takip edildiğini belirtti. Bağımlılık yapan maddelerin İlimize girişini engellemek amacıyla yol uygulamaları ve kargo firmalarının denetimlerine ağırlık verildiğini ifade eden Vali Meral, çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan, bağımlılık yapıcı maddelerden korunması amacıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıda; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Servet Türegün’ün Gönül Elçileri Projesine ilişkin yaptığı sunumun ardından İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürü İbrahim Hakkı Yücel, Karaman ve Türkiye genelinde madde bağımlılığı ve madde bağımlılığına karşı yürütülen çalışma ve faaliyetlere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Yeşilay Derneği Konya Bölge Sorumlusu Gamze Yekebaşlı’nın Türkiye Yeşilay Derneğinin 2019 - 2020 faaliyet ve raporlarını içeren sunumun ardından Yeşilay Konya Şube formatörü Yavuz Gül, bağımlılıklarla ilgili katılımcılara geniş kapsamlı bir sunum yaptı.

Toplantı, soru ve cevapların ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü