21 Mart Dünya Ormancılık Günü

Ormanlar geleceğe bırakılacak en önemli mirastır. 21 Mart Dünya Ormancılık Gününüz kutlu olsun. Sitemize ulaşan mesajlar...

GÜNCEL 21.03.2020, 10:24 21.03.2020, 10:58 Fikriye Koka
21 Mart Dünya Ormancılık Günü

REKTÖRÜ AKGÜL

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Binlerce yıldır canlılara ev sahipliği yapan dünyamız, son zamanlarda iklim değişikliğine bağlı sorunlarla boğuşmakta olup bu sorunlar canlıların yaşamını sürdürmesi için gerekli olan orman kaynaklarının önemini hepimize bir kez daha hatırlatmaktadır. Küresel iklim değişikliklerinin etkilerini azaltmak, dünyamızın çölleşmesini ve erozyona uğramasını engellemek, doğal kaynaklarımızı korumak için, var olan ormanlık alanları en güzel şekilde yaşatmak ve dünyamıza yeni yeşil alanlar kazandırmak en önemli sorumluluklarımızdan birisidir.

Yeryüzünün ve ülkemizin en büyük servetleri arasında yer alan ormanlar, bu hayatı paylaştığımız binlerce canlıya ev sahipliği yaparak ekosistemimizin sağlıklı bir şekilde işlemesine imkân tanıyan doğal yaşam alanlarıdır. Ormanlar aynı zamanda gelecek nesillere ve diğer canlılara bırakabileceğimiz en değerli miras olup bu paha biçilmez miras, onların sağlıklı bir hayat sürmesi ve temiz bir hava solumasında önemli bir paya sahiptir.

Son olarak 2019'un güz aylarında çıkan ve 2020'de de devam eden Avustralya’daki orman yangını tüm dünyada büyük bir endişeye ve üzüntüye neden olmuştur. Nitekim üzerinde yaşadığımız dünyanın akciğerleri niteliğinde olan ormanların ve içindeki binlerce canlının yok olması tüm insanlık için büyük bir kayıptır. O nedenle ormanları ve doğal yaşam alanlarını tahrip etmeden yaşama bilincini kazanmamız gerekiyor.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü vesilesiyle, ormanlara ve tabiata karşı duyarlılığımızın artmasını temenni ediyor; yaşadığı çevreyi koruma gayretinde bulunan, doğa dostu herkesin Dünya Ormancılık Günü'nü kutluyorum.”

ATİLA ZORLU

Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynaklarında biridir diyen Belediye Başkanı Atila Zorlu;

Bilindiği gibi Atalarımızın "Yaş Kesen Baş Keser" sözü, ağaca ve ormana ne kadar önem verildiğinin bir göstergesidir. Unutmamalıyız ki, ağacıyla, ormanıyla, taşıyla, toprağıyla bu ülke hepimizindir. Ona sahip çıkmak en ulvi görevimizdir. Bu bilinçle hareket ederek, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, uygarlığın en temel göstergesi olan ağacı ve ormanı korumaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Orman Teşkilatımız olmak üzere tüm hemşerilerimizin Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nı kutlar; ağaca, ormana, yeşile ve tabiata olan sevgimizi ve duyarlılığımızı daha da artırmasına vesile olması diler, saygılar sunarım.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü