23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin simgesi olan çocuklarımıza güzel bir gelecek umuduyla tüm dünya çocuklarının bayramı kutlu olsun. Bize ulaşan mesajlar...

GÜNCEL 22.04.2021, 14:42 22.04.2021, 17:01 Fikriye Koka
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

DR. RECEP ŞEKER

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm vatandaşlarımızın, Karamanlı hemşerilerimin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde çok önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihinde milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak, istiklal mücadelemizde zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda çok önemli bir adım atılmıştır.

23 Nisan 1920 tarihine açılan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, “Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir” ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi kurmuş, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı çok önemli tarihi kararlarla ülkemizin yarınlarını şekillendirerek demokrasimizin ve ulusal egemenliğin sembolü haline gelmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş ve bu önemli gün millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilmiştir.

23 Nisan 1920 yılından bu yana büyük bir coşku ile kutladığımız ve milletimizle birlikte ebediyen yaşayacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın bir ifadesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kahramanlarımızı, bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi, saygı, minnet ve rahmetle yad ederken, tüm vatandaşlarımızın, Karamanlı hemşerilerimin ve geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.” dedi.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan’ın Çocuklara Mesajı Var

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan bir mesaj yayımladı.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan yayımladığı mesajında; “Milletimiz, kendi iradesi ile geleceğini tayin ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizi 101 yıl önce kurduğu günden bu yana, her koşulda bağımsızlık ateşini daha da güçlendiriyor. Milli irademiz, nice yüzyıllara uzanacak istikbali için en büyük gücü genç nesillerimizden, çocuklarımızdan alıyor.

Doğduğundan beri istiklale âşık olan milletimizin, günün zor şartlarına rağmen iradesini ortaya koyduğu her dönemde, çocuklarımıza duyduğu güveni bayram coşkusuyla yaşatması bakımından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çok manidardır.

Her şeyin en güzeline layık olan sevgili çocuklarımız,

Çocuk olma hakkınıza sahip çıkarak daha nice bayramlar yaşatabilme çabasıyla sizler için gayret ediyoruz. İçerisinde bulunduğumuz olağanüstü şartlar, her ne kadar arzuladığımız bayram kutlamalarına müsaade etmese de evlerimizde yaşayacağımız coşkuya da engel değildir. Alınan tedbirlerle inanıyorum ki güzel günler çok yakındır.

Bu düşüncelerle dünyanın tüm çocuklarının mutlu, huzurlu ve müreffeh bir geleceğe ulaşmalarını temenni ediyor, Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum. Ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık ve mutlulukla muhabbetlerimi sunuyorum.” dedi.

RECEP KONUK

“Bugünün küresel dünyasında siyasi egemenlik tek başına yetmemektedir. Askeri güç kadar başka alanlarda da güçlü olmak milletler için hayati önemdedir. Mesela asker sayınız, kışlalarınız, askeri tesisleriniz kadar sağlık ordunuzun sayısı ve niteliği, hastane sayınız, donanımınız ile milli ilaç sanayiniz de can güvenliğiniz için askeri güvenlik kadar önemlidir. Örneğin, diplomasideki, finanstaki gücünüz kadar, tarımsal üretimdeki, gıda üretimindeki gücünüz de hayati önemdedir” diyerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Başkan Recep Konuk, “Kendi mesuliyetinin farkında olan, gıda güvenliğinin, askeri güvenlik kadar hayati önemde olduğunu bilen ve kendi payına düşeni eksiksiz yapma gayretindeki Türk Çiftçisi kazanılan istiklalin ve kurulan Cumhuriyetin kıymetini asla unutmadan, üreterek ve vatan topraklarını sahiplenerek egemenliği taçlandırma ve çocuklarımızın istikbalini garanti altına alma gayretinin yanı sıra bu sene tıpkı bir önceki sene gibi salgının ülkemizin gıda güvenliği için oluşturabileceği riskleri de bertaraf etme azmindedir. Ulusal Egemenlik Bayramını istikbalimizin garantisi çocuklarımıza emanet eden bir milletin fertleri olarak, bu günümüzü çocuklarımızdan emanet aldığımızın bilincindeyiz. Ve istikbalimizin garantisi çocuklarımızın gelecekte, kimseye muhtaç olmadan, tasasız, endişesiz, hür ve mutlu yaşayacakları bir vatan ve her 23 Nisan’da mutluluk ve heyecanlarını coşku ile yaşayabilmeleri için siyasi egemenliğin ekonomik bağımsızlıkla taçlandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla; istiklal ve ulusal egemenlik mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Bundan 101 yıl önce hayır dualarıyla açılan ve Türk Milletinin tarihinde yeni bir dönem başlatan Millet Meclisimizin açılışının yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, çocuklarımızın sevinç, mutluluk ve heyecanını, ilelebet yaşanması ve yaşatılması dileğiyle paylaşıyor, salgınla verdiğimiz mücadeleden bir an önce milletimizin sağlığını muhafaza ederek çıkmamızı ve karşılayacağımız milli ve dini bayramları, omuz omuza ve bir arada coşku ile kutlamayı diliyorum” şeklinde konuştu.

“DAHA GÜÇLÜ, DAHA İTİBARLI, DAHA MÜREFFEH BİR TÜRKİYE’Yİ HAZIRLAMANIN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ”

“Millet egemenliğinin tecelligahı Meclisimizin açılışının 101’inci yıl dönümünü maalesef bu sene de meydanlarda ve tören alanlarında omuz omuza coşkuyla kutlayamıyoruz” diyerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajına başlayan 25. ve 26. Dönem Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “1926’dan bu yana çocuklara ithaf ettiğimiz ve çocuklarımızın sevinç ve coşkusuyla taçlandırarak “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutladığımız, bu 23 Nisan’da meydanlar, tören alanları, bayramların buluşma mekânları, pandemi nedeniyle çocuklarımızın neşeyle yükselen sesleri ve heyecanlarından üst üste ikinci kez mahrum kalacak. Bu sene de geçen seneki gibi bütün evler bayram mekânı olacak, bayram meydanı olacak, bayram coşkusu ve heyecanı evlerimizde yaşanacak. Bayram coşkusunu meydanlarda ve alanlarda yaşayamamış olmak bayram coşkumuzu ve heyecanımızı eksiltmeyecek. Omuz omuza olamamanın mahzunluğuyla kutladığımız bu bayramda da asırlık emanetin bugünkü nesillere yüklediği mesuliyet bir kez daha hatırlanacak, dünün ve bugünün muhasebesinden çıkardığımız derslerle çocuklarımızın yarınlarını şekillendirecek adımlar atılacak. Çünkü hem bu yıl dönümüne vesile olan tarihi

hadisenin yani Meclis eliyle egemenliğin millet asliyetine tevdisinin hem de bu bayramın emanet edildiği çocuklarımıza daha güçlü, daha itibarlı, daha müreffeh bir Türkiye’yi hazırlamanın önemini biliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“BUGÜNDEN SALGIN SONRASINA HAZIRLANMAK ZORUNDAYIZ”

“Bundan bir asır önce bugün toplanan Büyük Millet Meclisimizin ortaya koyduğu irade, bağımsız ve hür yaşama kararlılığı, hedefi ise istiklal-i tam’dı. O gün mücadele ettiğimiz işgalcilerdi, vatan topraklarına göz dikenlerdi” şeklinde açıklamasını sürdüren Başkan Konuk, mesajını şöyle sürdürdü;

“O gün o mücadeleden, bir olarak, birlik olarak, dayanışmayla yoklukları da düşmanları da yenerek zaferle çıktık. Bugün, askeri cephe tehdit olmaktan çıktı ancak açık, örtülü başka cepheler açıldı. Ekonomiden, kültüre, ticaretten sanayiye hücumların, istiklalimize ve istikbalimize kast eden saldırıların şekli değişti. Bu bayramı ithaf ettiğimiz çocuklarımızın egemen, müreffeh ve güçlü bir Türkiye’de gelecekte de huzur içinde yaşayabilmesi için görünen tehditlere tedbir almak kadar artık örtülü ve görünmeyen tehditlere de tedbir geliştirmek zorundayız. Pandemi nedeniyle çocuklarımızın kaybettikleri zamanı, ülkemizin kaybettiği zamanı telafi etmek, gelecek nesillere yük devretmemek için bugünden salgın sonrasına hazırlanmak zorundayız. Nasıl? Tıpkı 101 yıl önceki gibi bir olarak, birlik olarak, dayanışmamıza zeval vermeyerek, birbirimizi muhafaza ederek ve en çok da akıl ve gönül birliği yaparak, yapabildiklerimizin normal zamanlara göre bir fazlasını yaparak. Bu iklimin oluşmasında ve muhafazasında en büyük mesuliyet şüphesiz, 101 yıl önceki gibi meclisimizindir. O Meclis ki, milyonlarca evladını onlarca cephede şehit vermiş, ülkenin yoklukla da sınandığı bir dönemde koca bir milleti bir ülkü etrafında tekrar bir araya getirip düşmanı da yokluğu da yenmiş bir Meclistir. O irade ve kararlılığı ortaya koymuş Meclis, bugünkü zorlukları aşmak için de en büyük dayanağımızdır.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “TBMM’nin bütün programlarının umdesi şu iki esastır: İstiklal-i tam, bila kayd-ü şart hakimiyet-i milliye” sözleri ile tarif ettiği Meclis o iki vazgeçilmezini istikbalin teminatı çocuklarına armağan etmiştir. İstiklalin de egemenliğin de sahipleri çocuklarımızdır. Onların bu vazgeçilmezlerden hangisini ne kadar emanet alacakları ve onların çocuklarının o coşkuları ne kadar yaşayabilecekleri ise bugün bizim mesuliyetimizdedir. Ve bizim yaptıklarımız ve yapacaklarımız o emanetin ne kadarını asli sahiplerine yani çocuklarımıza teslim edeceğimizi belirleyecektir.”

“GÜNÜMÜZÜ ÇOCUKLARIMIZDAN EMANET ALDIĞIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ”

Meclisimizin açılışını kutladığımız bu günlerin içinde bulunduğumuz şartlar gelecek nesillerin yaşayacağı koşulları belirleyecek zorunlu ödevleri de bir kez daha hatırlattığını da ifade eden Başkan Recep Konuk, “Bugünün küresel dünyasında siyasi egemenlik tek başına yetmemektedir. Askeri güç kadar başka alanlarda da güçlü olmak milletler için hayati önemdedir. Mesela asker sayınız, kışlalarınız, askeri tesisleriniz kadar sağlık ordunuzun sayısı ve niteliği, hastane sayınız, donanımınız ile milli ilaç sanayiniz de can güvenliğiniz için askeri güvenlik kadar önemlidir. Mesela, diplomasideki, finanstaki gücünüz kadar, tarımsal üretimdeki, gıda üretimindeki gücünüz de hayati önemdedir.

Kendi mesuliyetinin farkında olan, gıda güvenliğinin, askeri güvenlik kadar hayati önemde olduğunu bilen ve kendi payına düşeni eksiksiz yapma gayretindeki Türk Çiftçisi kazanılan istiklalin ve kurulan Cumhuriyetin kıymetini asla unutmadan, üreterek ve vatan topraklarını sahiplenerek egemenliği taçlandırma ve çocuklarımızın istikbalini garanti altına alma

gayretinin yanı sıra bu sene tıpkı bir önceki sene gibi salgının ülkemizin gıda güvenliği için oluşturabileceği riskleri de bertaraf etme azmindedir.

Ulusal Egemenlik Bayramını istikbalimizin garantisi çocuklarımıza emanet eden bir milletin fertleri olarak, bu günümüzü çocuklarımızdan emanet aldığımızın bilincindeyiz. Ve istikbalimizin garantisi çocuklarımızın gelecekte, kimseye muhtaç olmadan, tasasız, endişesiz, hür ve mutlu yaşayacakları bir vatan ve her 23 Nisan’da mutluluk ve heyecanlarını coşku ile yaşayabilmeleri için siyasi egemenliğin ekonomik bağımsızlıkla taçlandırılması gerektiğine inanıyoruz.

Bu inançla; istiklal ve ulusal egemenlik mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Bundan 101 yıl önce hayır dualarıyla açılan ve Türk Milletinin tarihinde yeni bir dönem başlatan Millet Meclisimizin açılışının yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, çocuklarımızın sevinç, mutluluk ve heyecanını, ilelebet yaşanması ve yaşatılması dileğiyle paylaşıyor, salgınla verdiğimiz mücadeleden bir an önce milletimizin sağlığını muhafaza ederek çıkmamızı ve karşılayacağımız milli ve dini bayramları, omuz omuza ve bir arada coşku ile kutlamayı diliyorum” dedi.

KTSO

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN  Türkiye Büyük Millet Meclisinin 101'inci kuruluş yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkanlar Mesajlarında; Milli egemenliğin Türkiye için vazgeçilmez bir yönetim biçimi olduğunu vurgulayarak şunları kaydettiler:

"Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünyayla paylaşan ilk ve tek ülke olmanın gururunu yaşıyoruz. Milli egemenlik ve demokrasi değeriyle büyüyen, bilgiyle donanmış çocuklarımız, geleceğimiz için en büyük güvencemizdir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Bağımsızlık mücadelemizin hemen ardından aslında bizim ebediyete kadar sürecek medeniyet yarışımız başlamış ve gelecek nesillerin önüne en büyük hedef olarak konulmuştur.”

Milli egemenlik bilinciyle büyüyen çocukların aydınlık yarınların mimarı olacağına işaret eden Başkanlar; “Ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımızla kutluyor, TBMM’ nin  kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.” ifadelerine yer verdiler.

Mustafa Cem Kağnıcı

23 Nisan 1920 tarihi Türk Milleti için büyük önem taşımaktadır. Muhteşem bir hürriyet mücadelesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışıyla birlikte yeni bir devleti tarih sahnesine çıkaran Türk Milleti, bağımsızlığa olan inancı sayesinde inanılmaz bir mücadele örneği sergilemiştir. Ordularının terhis edildiği, başkenti ve önemli şehirlerinin işgal edildiği bir ülkede milli mücadele ruhu ile Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisini kurmuşlardır. Büyük Millet Meclisi’nin bir kurtuluş mücadelesi vermesi, yeni bir ülkeyi kurması, cumhuriyeti ilan etmesi, bizleri modern dünyanın bir parçası haline getirecek olan devrimleri yapması, TBMM’yi haklı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbi, beyni, her şeyi yapmıştır.

Dünyadaki tüm ezilen uluslara örnek olan, emperyalist güçlerin yenilgisiyle sonuçlandırılan Milli Kurtuluş Savaşımızı; Zaferle taçlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran, kaynağını ve gücünü halktan alan, Başkanlığını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk‘ün yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin açılışını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz. Bugün de Covid-19 virüsü sebebiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı evlerimizde kutlamak durumundayız. Türk milleti olarak evlerimizin balkonlarında bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. Tüm hemşerilerimizi ayrım gözetmeksizin kutlamalara katılmaya davet ediyorum. Covid-19 bayram coşkumuzu yaşamamıza engel olamayacaktır.

23 Nisan, geleceğe dönük yüce Türk milletinin umutlarını, inancını ifade eder. Ulu önder Atatürk‘ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin açıldığı bu günü bayram olarak tüm dünya çocuklarına armağan etmesi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. 23 Nisan, dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyarak dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir.

TBMM’de bulunan tüm siyasi partilerin genel başkanlarının, 23 Nisan ruhuna uygun biçimde Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’e saygılarını sunmaları ve ardından yüce Meclis’te günün anlamını yaşayıp ne için orada bulunduklarını göstermeleri, her vatandaşımıza karşı değişmez borçlarıdır! Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yetkisizleştirilen TBMM’nin tüm üyeleri buna karşı koyabilmeli ve parlamenter demokrasinin gereğini yerine getirmelidir. Türk milleti tarihi boyunca birçok zorlukla mücadele etmiştir. Bu zor günleri de hep birlikte atlatacağız çünkü her şey birlikte güzel.

Bu duygularla, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, meclisimizde kuruluşundan itibaren hizmeti geçen tüm büyüklerimizi ve bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın ve Aziz Türk Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

NAMIK AK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kahraman ordumuzla birlikte aziz milletimizin her bir ferdinin verdiği yılmaz mücadeleler kutlu zaferlerle sonuçlanmış ve milli egemenliğimizin kazanılmasına vesile olmuştur.

Vatan topraklarının işgal edildiği, geleceğimizin tutsak edilmeye çalışıldığı bir dönemde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ denilerek açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, tüm dünyaya milletimizin kendi kararlarını kendisinin verebileceğini, üstün bir teşkilatlanma ve yönetme kabiliyeti olduğunu gösteren önemli bir mercidir. Büyük Millet Meclisimizin 23 Nisan 1920 tarihinde ülkemizin geleceği açısından almış olduğu sorumluluk, milli mücadelemizin yol haritasını çizmiş, milletimiz için güç ve moral kaynağı haline gelmiştir.

Tarih boyunca çok sayıda zorlu mücadeleyi zaferlerle geride bırakan milletimiz için bağımsızlığımızın simgesi olan TBMM’nin 101’inci yılını iftiharla kutluyoruz. İstikbal mücadelemizin ve bağımsızlığa giden yolun öncüsü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılış tarihi 23 Nisan, aynı zamanda ülkemizin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tarihteki yerini almıştır.

Kuruluşundan bu yana geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve çocuklarımıza büyük bir önem atfeden Cumhuriyetimiz, güçlü Türkiye'nin ve aydınlık geleceğimizin hazırlanmasında yeni nesilleri ve onların milli bir şuurla yetiştirilmesini her daim ön planda tutmuştur. 23 Nisan’ın Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesi de bu bilincin bir göstergesidir.

TBMM’nin 101’inci kuruluş yıldönümünde istiklal mücadelemizin Başkomutanı ve TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

SAVAŞ KALAYCI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, mesajında: "Millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 101. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir kez daha kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiş dünyadaki ilk çocuk bayramıdır. Dileğimiz tüm çocuklarımızın sevgi ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her gününü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Bu vesileyle yarınlarımızın güvencesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 13:00
İkindi 16:24
Akşam 19:04
Yatsı 20:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü