24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

Bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz. Sitemize ulaşan kutlama mesajları...

GÜNCEL 24.07.2020, 10:31 24.07.2020, 14:57 Fikriye Koka
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan

Halkımızın gözü, kulağı, vicdanı ve sesi olması ile kamuoyunun her türlü haber alma hakkına katkıda bulunma görevini yürüten basın mensuplarımız, demokratik düzenimizin vazgeçilmez unsurlarından birisidir.

İlkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde, tıpkı 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi milli iradenin yanındaki cesur ve kararlı duruşu, fedakârca ve özveriyle yaptıkları çalışmaları, milli menfaatlerimize uygun yayınları, her türlü takdirin üstündedir

Sansürün kaldırılışının 112.  yıl dönümünde, Karaman’da faaliyette bulunan yerel gazetelerimiz başta olmak üzere bütün basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı

Türkiye'nin gazetecilik tarihinde önemli bir yeri olan 24 Temmuz tarihi Gazetecilik ve Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Osmanlı İmparatorluğu zamanında çıkan tüm gazeteler sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayınlanıyordu. Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih ise 10 Mayıs 1876’dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde “sansürün kaldırılması” olarak adlandırılmaktadır.

Halkımızın doğru haber almasını sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın mensupları ve basın kuruluşları, çok önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Farklı görüş, düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği çok önemli bir gerçektir. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması, demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Bugün maalesef ki ülkemizde basın mensubu olmak, gazeteci olmak çok zordur. Onlarca gazeteci yapmış oldukları haberlerden dolayı hapisteler ve mesleklerini icra edemiyorlar. Birçok gazeteci ise işsiz durumdalar, birilerinin hoşuna gitmeyecek haberleri yaptıkları, doğruları yazdıkları için yüzlerce gazeteci baskı altındalar. Basın hür olmalıdır, gazetecinin kalemi doğruları yazmalıdır. Mesleğini halkımızın lehine kullanan, özgür, hür kalemlerin, gece gündüz demeden bizlere haberleri ulaştıran, bizleri aydınlatan basın mensuplarımızın ve gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramlarını kutluyorum.

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü vesilesiyle, başta ilçemiz ve İlimizde faaliyet gösteren değerli basın çalışanlarımız olmak üzere, Basın Meslek İlkelerinden taviz vermeksizin özverili bir şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. 

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü