AFAD Deprem Simülasyon Tırı Karaman’da

Karaman’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Deprem Simülasyon Tırı eğitimlerine başladı. Okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte eğitim tırını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, deprem anında yapılması gerekenler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

GÜNCEL 16.11.2018, 09:34 M. Ali
AFAD Deprem Simülasyon Tırı Karaman’da

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında öğrenci ve öğretmenler Türkiye´de yaşanmış büyük depremlerin şiddetinde sarsıntıların canlandırıldığı simülasyon tırında deprem konusunda hem teorik hem de pratik eğitim aldı.

AFAD´ın deprem simülasyon tırında öğrenciler için Türkiye´de meydana gelen büyük depremler canlandırıldı. Tırda, afet bilicinin geliştirilmesi için öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında doğru davranış şekillerinin neler olduğu uzmanlar tarafından anlatıldı.

Deprem anında yapılması gerekenler hakkında uygulamalı eğitimin önemine işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, "Afet bilincine sahip bir toplumun önemli halkalarından biri olan öğrencilerin en doğru şekilde öğrenebilmesi ve öğrendiklerinin daha kalıcı olması için sınıflarında verilen teorik eğitim sonrası ekiplerce AFAD´ın deprem simülasyon tırına bindirilen öğrencilere hem pratik eğitim verildi hem de deprem korkularını yenmeleri sağlanmaya çalışıldı. Deprem anında yapılacak doğru tekniklerle hayatta kalma olasılığı çok yüksek. İki günlük sürecek eğitim ile 750 öğrencimize afet eğitimi verilecek" dedi.

Deprem anının canlandırıldığı tırda öğrencilerin yaşamış olduğu korku ve heyecan gözlerden kaçmadı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü