Akgül'ün Gazetecciler Günü Mesajı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

GÜNCEL 19.10.2018, 09:42 19.10.2018, 11:11 M. Ali
Akgül'ün Gazetecciler Günü Mesajı

“21 Ekim 1860 tarihinde çıkarılan ve Türkiye’nin ilk fikir gazetesi olarak bilinen Tercüman-ı Ahval gazetesinin kuruluş yıldönümü her yıl ülkemizde ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Gazeteler ve onları halkla buluşturmak için yoğun bir emek sarf eden gazete çalışanları, ülkemizin kültürel hayatı, düşünce çeşitliliği, yeniliklerin, farklılıkların ve dünyada yaşanan son gelişmelerin topluma aktarılması gibi işlevleri nedeniyle son derece önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Kamuoyunun haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamanın yanı sıra toplumsal sorunları dile getirme, üzerinde düşünülmeyen konuları tartışmaya açma, yeni görüş ve önerilere fırsat tanıma, demokrasinin işlerliğine katkı sağlama gibi pekçok sorumluluğu yerine getiren basın mensupları bu zor ve fedakârlık isteyen görevi layıkıyla yapmaya, toplumun gözü kulağı olmaya devam etmektedir.

Edindikleri bilgiyi ilkeli, tarafsız ve doğru bir şekilde kamuoyuyla paylaşan, meslek ilkelerine bağlı kalarak özveriyle çalışmaya gayret gösteren başta Karaman’daki gazetecilerimiz olmak üzere ülkemizdeki bütün basın mensuplarının 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutlar, meslek hayatlarında kendilerine başarı ve kolaylıklar dilerim.”

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü