Alman gazeteden bomba iddia!

Bir çok ülkede insanlar corona virüs nedeniyle kendisini karantinaya aldı.

GÜNCEL 18.05.2020, 19:33 18.05.2020, 20:37 Fikriye Koka
Alman gazeteden bomba iddia!

Dünya aylardır corona virüs salgını ile mücadele ediyor. Bir çok ülkede insanlar corona virüs nedeniyle kendisini karantinaya aldı. Bunlardan biris de Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn (Rama X). Ancak Tayland Kralı kendisini, 20 cariyesi ile birlikte lüks bir otele kapattı. Tayland Kralı'nın daha sonra 20 cariyesini ordu mensubu yaptığı iddiaları ile gündeme geldi. Alman gazetesi Bild muhabiri Tayland kralı ile ilgili edindiği son bilgileri paylaştı.

Tayland, corona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele edip, tüm ülkede sosyal izolasyon uyguladığı zamanda 20 cariyesi ile Almanya'ya kaçan Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, kendini lüks bir otele kapatmıştı.

Daha sonra da (Rama X) olarak da adlandırılan dünyanın tartışmalı lideri Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un, 20 cariyesini ordu mensubu yaptığı ileri sürülmüştü.

Alman medyasında yayınlanan habere göre, Vajiralongkorn'un cariyelerine rütbe de verdiği ortaya çıkmıştı. Kralın bu hamlesinin ülkede büyü tepkilere neden olduğu belirtilmişti.

67 yaşındaki Tayland Kralı, nisan ayında sessiz sedasız ülkesine dönmüş, buradaki işlerini hallettikten sonra, yeniden sessiz sedasız kapattığı lüks otele dönmüştü.

Almanya'da tüm eğlence mekanları kapalıyken, Grand Hotel Sonnenbichl'in uygulamanın dışında kalması tartışmalara neden olmuştu. İşletmenin otel statüsünde çalışmadığı açıklaması yapılmıştı.

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn Almanya'da tartışılmaya devam ediyor. Tayland Kralı'nın bu ülkedeki karantina kurallarını çiğneyerek son 10 gün içerisinde uçağıyla Almanya'nın Dresden, Leipzig ve Hannover kentlerini ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.

Tatillerinde özellikle Almanya'yı tercih eden Tayland Kralı Münih'te Grand Hotel Sonnenbichl'i tercih etmişti.

2016 yılından beri Tayland Kralı olan Rama X, Alman gazetesi Bild'in haberine döre oteldeki dördüncü katın tamamını kendine ayırttı ve cariyeleriyle birlikte burada kalıyor.

Bild gazetesi muhabiri Max Boddeker, geçen hafta televizyon ekranlarına çıkarak Tayland Kralı ile ilgili edindiği son bilgileri paylaştı.

Boddeker, kralın diplomatik dokunulmazlığının olduğunu hatırlatarak, "Onun 20 cariyesi ile birlikte hala otelde yaşadığını öğrendim. Cariyelerini aynı zamanda askeri disiplinle örgütledi ve onlara 'SAS' diyor." ifadelerini kullandı.

Haremdeki cariyelerin S001'den S020'ye kadar numaralandırıldığını söyleyen Bild muhabiri, kadınların ayrıca "Krala sadık kalacak güzel kadın" anlamına gelen "Sirivajirabhakdi" fahri unvanını aldığını ekledi.

KİŞİSEL SERVETİ 30 MİLYAR DOLAR

Eksantrik kralın 30 milyar dolarlık kişisel servete sahip olduğu ve zamanının çoğunu geçirdiği Almanya'da 12 milyon dolar değer biçilen bir evi bulunuyor. Kral Maha Vajiralongkorn, daha önce dördüncü eşinin katıldığı resmi törenle cariyesini baş metres ilan etmişti.

ÖZEL HAVA KUVVETLERİ

Son olarak ortaya atılan iddiaya göre Tayland Kralı, her cariyesine Tayland ordusunda bir görev veriyor ve ordu mensubu yapıyor. Kral, askeri unvanlara sahip cariyelerine "Özel Hava Kuvvetleri' ismini verdiği ileri sürüldü.

HAREMLE KARANTİNA

Tayland'ın tartışmalara yol açan kralı, Bavyera Alpleri'nde yer alan tatil kasabası Garmisch-Partenkirchen'deki lüks bir otelde kendini maiyetiyle birlikte tecrite aldı.

4 yıldızlı otelin kral ve beraberindekileri ağırlamak için bölge yönetiminden "özel izin" almasının ardından, X. Rama ismiyle de bilinen Kral Maha Vajiralongkorn'un Grand Hotel Sonnenbichl'i tamamen kapadığı bildirildi.

Alman tabloid gazetesi Bild'in haberine göre, 67 yaşındaki kralla birlikte, 20 metresin yer aldığı bir "harem" ve sayısız hizmetçi var. Kralın dört karısınınsa grubun geri kalanıyla birlikte otelde bulunup bulunmadığı bilinmiyor.

Corona virüsü krizi nedeniyle bölgedeki misafirhane ve otellere kapatma emri verilmiş olsa da, yerel bölge yönetimi adına konuşan bir sözcü Grand Hotel Sonnenbichl'in bir istisna olduğunu çünkü "misafirlerin değişim göstermeyen tek ve homojen bir grup insandan" oluştuğunu söyledi.

Ancak kralın maiyetinden, yüksek bulaşıcılığa sahip solunum hastalığına yakalandığından şüphenilen 119 kişinin Tayland'a geri gönderildiği de bildirildi.

Vajiralongkorn'un lüks bir mevkide kendini tecrit etmesinin haberlere yansımasını öfkeyle karşılayan on binlerce Taylandlı, ülkenin kralı koruyan yasalarını çiğnemeyi göze alarak internet üzerinden eleştirilerde bulundu.

Kanunlara göre, monarşiye hakaret eden ya da eleştirenler 15 yıla kadar hapis cezası alabiliyor.

Ancak bir aktivistin Tayland'da salgın yayılmaya devam ederken Vijaralongkorn'un Almanya'da tatilde olduğunu öne sürmesinin ardından, çevirisi "Bir krala neden ihtiyacımız var?" olan Tayca sosyal medya etiketi Twitter'da 24 saat içinde 1,2 milyon kez kullanıldı.

Tayland Halk Sağlığı Bakanlığı, cumartesi günü ülkedeki 109 yeni vakayı duyurdu. Böylece ülkedeki toplam vaka sayısı bin 245'e yükseldi.

Fransa'da sürgünde yaşayan aktivist Somsak Jeamteerasakul, Vajiralongkorn'un Mart'ın başından bu yana "sıkıldığı" için İsviçre'den Almanya'nın farklı noktalarına uçtuğunu iddia eden bir dizi gönderiyi Facebook'ta paylaştı.

Tayland'daki monarşiye ve kralı koruma kanunlarına yönelik eleştirileriyle tanınan Jeamteerasakul, bir gönderisinde şunları yazdı: "[Vajiralongkorn] Tayland halkının virüs yüzünden endişelenmesine razı. Hatta Almanya da virüsten dolayı kaygılı [fakat] onu hiç ilgilendirmez."

The Times'in haberine göre, Tayland kralı Şubat'tan bu yana kendi ülkesinde halkın önüne hiç çıkmadı.

Tayland'daki hükümranlığı 2016'da babası Bhumibol'un ölümünden sonra başladı. Her ne kadar ağır kralı koruma kanunları nedeniyle ülkede ne kadar desteklendiğini ölçmenin bir yolu bulunmasa da, 70 yıl boyunca hüküm sürmüş babası kadar çok sevilmediğine inanılıyor.

Kral Rama X adıyla bilinen Vajiralongkorn, 1 Mayıs'ta uzun süredir sevgilisi olan ve orduda general rütbesinde olan Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya ile evlenmişti.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü