Ayrancı'da Gaziler Günü Kutlandı

GÜNCEL 20.09.2018, 12:53 20.09.2018, 19:06 Ferhat KOÇ
Ayrancı'da Gaziler Günü Kutlandı

Atatürk’e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin 95. Yıl dönümü ve Gaziler Günü kutlamaları kapsamında Ayrancı’da tören düzenlendi. Kaymakam vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, gaziler ile ilçe protokolünün katıldığı tören Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. İstiklal marşı okunmasının ardından konuşan başkan Yüksel Büyükkarcı, gazilerin vatan uğruna canlarını ortaya koyduklarını belirtti.

Büyükkarcı konuşmasında ‘’Gazi demek Çanakkale, Kıbrıs veya Sakarya demektir. Gazi demek Mustafa Kemal demektir. İstiklal uğruna gözünü kırpmadan siperlere koşan ve bir millete hürriyet zevkini tattıran şehit ve gazilerimiz, gönüllerimizde en kutsal yerdedir. Onlar, tarihi boyunca hür yaşamış Türk milletinin işgal ve esaretle nasıl mücadele ettiğinin, boyun bükmediğinin ispatı niteliğindeki yaşayan çınarlarıdır. Şehit ve gazilik Türk-İslam tarihinde önemli bir makam olması nedeniyle her Türk, bu onura kavuşmak üzere vatanı, milleti, bayrağı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır.

Yakın tarihimizde bunun en güzel örneği Atatürk liderliğindeki Kurtuluş savaşıdır. Vatanı uğruna ölümü göze almaktan çekinmeyen gazilerimiz, yeri geldiğinde de Dünya barışı için Kore ve Kıbrıs’ta savaşmaktan çekinmemiştir. Bugün burada her biri birer onur abidesi olan gazilerimizin kahraman torunları da Bosna Hersek, Kosova ve Somali’ye barış gücü olarak gitmişler ve gururumuz olmuşlardır. Gazilerimize olan saygı kişinin vatanına olan saygısı olarak görüldüğünden, Milletimiz de bu anlamda gazilerini sahiplenerek saygısını ve şükranını göstermektedir. Bu vesileyle başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitleri saygı ve şükranla anıyor, günlerini kutluyorum’’ dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 13:00
İkindi 16:24
Akşam 19:04
Yatsı 20:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü