Azerbaycan'dan son dakika açıklaması!

Ermenistan, insani ateşkesi kalleş saldırılar ile bozdu.

GÜNCEL 12.10.2020, 12:10 Fikriye Koka
Azerbaycan'dan son dakika açıklaması!

Azerbaycan - Ermenistan arasındaki çatışmalar ateşkese rağmen sürüyor. Moskova'da anlaşan iki ülke cenazelerin ve rehinelerin değişimi için insani ateşkes ilan etmişti. Ancak, Ermenistan rahat durmadı ve kalleş saldırılar ile Azerbaycanlı sivilleri hedef aldı. Ermenistan'ın saldırıları sonrası Azerbaycan'dan yanıt gecikmedi. Karşı saldırıda çok sayıda Ermenistan komutanı ve askeri etkisiz hale getirildi. Birçok zırhlı da imha edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada," 11-12 Ekim gecesi, tüm cephe boyu durum gergin kaldı. İnsani ateşkese uymayan Ermenistan ordusu, kaybettikleri mevzileri geri almak için Ağdere-Ağdam ve Füzuli-Cebrayıl yönünde küçük gruplar halinde defalarca Azerbaycan birliklerine saldırı girişiminde bulundu" ifadelerine yer verdi.

Çıkan çatışmalarda çok sayıda Ermenistan askeri, 3 BM-21 "Grad" roketatar, 1 T-72 tankı, çok sayıda askeri araç cephenin farklı yönlerinde etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Operasyonlarda, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 9. Alayı Topçu Komutanı Hadrut yerleşim biriminden çekildiği ve alayın 5. taburunun askerleri mevkilerini bırakarak kaçtığı aktarıldı.

Ayrıca açıklamada, 246. Alayın tabur komutanı Yarbay Arthur Grigoryan, öldürülenler arasında yer aldığı ve tüm cephe hattının Azerbaycan ordusunun kontrolü altına olduğu bildirildi

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü