Bakan Soylu'dan patlama noktasında flaş açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sakarya'da patlamanın meydana geldiği noktaya ulaştı.

GÜNCEL 09.07.2020, 15:38 Fikriye Koka
Bakan Soylu'dan patlama noktasında flaş açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 jandarma personelinin şehit olduğu havai fişek patlamasının yaşandığı noktaya intikal etti. Soylu ayağının tozu ile ilk açıklamayı yaptı. Olayın nasıl gerçekleştiğini bildiren Soylu, "Havai fişek olduğu için orası ormana yakın olduğundan burada yapılması gerektiğine arkadaşlarımız karar verdi. O nedenle burada patlatma işlemi gerçekleştirilecekti. Son 1, 1,5 tonluk patlatmaya hazır havai fişek varken bu olay meydana geldi." dedi.

PATLAMA NASIL OLDU?

Buraya 30 KM'lik mesafede geçen hafta gerçekleşen patlamadan sonra o patlayıcıların orada bulunmaması kararı alındı. Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı geçen haftadan beri ordan taşınmaya başlandı. Havai fişek olduğu için orası ormana yakın olduğundan burada yapılması gerektiğine arkadaşlarımız karar verdi. O nedenle burada patlatma işlemi gerçekleştirilecekti. Son 1, 1,5 tonluk patlatmaya hazır havai fişek varken bu olay meydana geldi.

Kamyonun şoförü arkadaşımız ağır yaralı. Diğerlerinde hayati tehlike yok. Kocaeli'ye sevk edilen de hafif bir yanık var. Adli ve idari soruşturma sürüyor.

Bir eksiklik, ihmal varsa tetkikler sonrası belli olacak. Evlatlarımız şehit oldu, başımız sağolsun.

Jandarmamızın patlayıcı madde imha timi var. Bunu sadece burada yapmıyoruz. Sınırda da mayın temizleme işlemlerini bu arkadaşlar yapıyor. Sınır dışında da bu arkadaşlarımız patlama olayında müdahale ediyor. Profesyonel timler bunlar. İhmal varsa nasıl oldu, ihmal yoksa teknik olarak ne oldu, araştıracağız.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü