Başkan Arı sürekli sahada

Güneyyurt Kasabası, Belediye Başkanı Ahmet Arı öncülüğünde yürütülen çalışmalarla Taşeli bölgesinin parlayan yıldızı oldu.

GÜNCEL 18.08.2021, 12:50 18.08.2021, 13:17 Fikriye Koka
Başkan Arı sürekli sahada

Başkan Arı, kısa süre içerisinde kasabanın çehresinde gerçekleştirdiği büyük değişimle hemşerilerinden takdir topluyor. Kasabada tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgiler veren Başkan Arı açıklamasında şu sözlere yer verdi.

‘’Bu iki yıllık sürede bölgemizin en büyük parkını beldemize yaptık. 2500 metrekare alana yaptığımız şehit muharrem akça belediye parkının içinde kütüphane, çocuk parkı, maden şehitleri anıtı, oturma alanları ve sizlerle sıcak çay içerek sıcak sohbet edeceğimiz kafemizi hizmete açtık.

600 metrekare alana 8 dükkândan oluşan belediye iş merkezimizi açtık, iş merkezimizin üzerine 10 daireden oluşan konut yapımına başlayacağız.

3000 metrekare alana sahip gömmeci parkımızın içine piknik alanı, kır düğün alanı, spor ve aktivite alanı ve çocuk parkı yaptık.

Mahallelerimize 4 adet modern görünümlü çeşme yapımı devam ediyor, ihtiyaç halinde bütün mahallelerimize yapacağız.

3 mahallemize çocuk parkları yapıldı, yılsonuna kadar bütün mahallelerimizin çocuk parkları tamamlanmış olacak. Beldemizin giriş ve çıkışına hoş geldiniz tabelalarımızı diktik.

Yaklaşık 10 kilometrelik arazi yollarımız yapıldı, bozuk olan arazi yollarımız yapılmaya devam ediyor.

Bozulan parke taşlarımız ve ihtiyaç durumunda yeni yollarımıza parke taşları döşeniyor.

Beldemizin giriş ve çıkışı başta olmak üzere, uygun görülen yerlere fidan dikimi belediyemizce yapıldı.

Bozulan yollarımızın onarımı ivedilikle yapılarak, toprak olan yollarımızı asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor.

Mevcut mezarlıklarımızın çevre düzenlemesini yaptık ve 35 dönüm araziye içinde morg, namaz kılma alanı ve cenaze yıkama yerinin olduğu yeni bir mezarlık beldemize tahsis ettik.

Beldemizdeki sağlık ocağı yenilenerek daha kapsamlı ve modern sağlık ocağı yapılacak.

3 bin metrekare alana inşa edilen Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın yapımını üslendiği kültür merkezimizin yapımı tamamlanarak belediyemize teslim edildi. İnşallah pandemi bitiminde şölen havasında açılışımızı yapacağız.

Sbide antik kentimizde, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor. Kazı çalışması bitiminde beldemize tarih turizmi açısından katkı sağlayacaktır’’

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü