Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 18.11.2020, 17:24 Fikriye Koka
Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan, "Fiyat istikrarını ve finans istikrarını birlikte sağlayacağız. Enflasyonla mücadele en önemli önceliğimizdir. Yılı pozitif büyümeyle bitireceğimize inanıyorum" dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

ZORLUKLARI TECRÜBE EDEREK BURALARA GELDİK

Biz buralara gökten zembille inmedik. Biz buralara vesayetin paraşütüyle gelmedik. Zorlukları tecrübe ederek buralara geldik. Ömrü boyunca devletten aldığı maaş dışında tecrübesi olmayanların kürsülerden esip gürlemesi teneke tıngırtısından öte anlama sahip değil

YÜZLERİ KIZARMAYAN SİYASET BEZİRGANLARIYLA İŞİMİZ OLMAZ

Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu, Maraş'ın açılmasının ne anlama geldiğini bilmeyen birine ekonomiyi izah etmek mümkün değildir. Proje kişiliklerle, bilhassa yalanları, iftiraları önlerine konduğu halde yüzleri kızarmayan siyaset bezirganlarıyla işimiz olmaz

Başkan Erdoğan TOBB'a seslenerek, "Ülkemizin asırlık rüyası olan yerli otomobil için babayiğit aradığımızda sizler çıkıp talip oldunuz" dedi.

YÜKSEK FAİZE YATIRIMCIMIZI EZDİRMEMEMİZ GEREKİYOR

Daima girişimcilerimizle, sanayicilerimizle, esnafımızla bir arada olduk. Etkinliklere katılmaya özel önem verdik. Yüksek faiz yatırımın önündeki en büyük engeldir. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor.

ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE GİRİYORUZ

Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Artık çok daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmamız gerekiyor. Hazırlık devrini bırakıp şahlanış dönemine giriyoruz.

İMKANSIZ DENİLEN NİCE BAŞARILARA İMZA ATTIK"

Erdoğan, Türkiye'nin kendini savunmanın ötesinde bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda çok önemli adımlar attığına işaret ederek, "Yapılamaz denilen nice harekatları yaptık, imkansız denilen nice başarılara imza attık. Güçlü sanayi altyapımız, zengin insan kaynağımız ve yeniliğe odaklı çalışkan girişimcilerimiz sayesinde her zorluğu aşacak yeni yollar bulduk. Savunma sanayinde ülkemizin geldiği yer, tüm dünyada hayranlıkla takip ediliyor." dedi.

İstanbul'a kazandırdıkları üçüncü havalimanının Türkiye'nin 2053 vizyonunun en önemli altyapılarından biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye her alanda gerçekten tarihi öneme sahip projeleri işte bu mücadele döneminde hayata geçirdik. Değerini salgın döneminde çok daha iyi anladığımız şehir hastaneleri ile kapsamlı Genel Sağlık Sigortası sistemimiz bile başlı başına bir başarı hikayesidir. İşte İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda ve Sancaktepe'de 1008'er odalı hastaneleri 2 ay gibi bir sürede yaptık ve uçak inecek 5 dakikada hastaneye ulaşacak. Sancaktepe'de uçak yine orada havalimanına inecek 5 dakikada hastaneye ulaşacak. Niye yaptık bunları? Bütün bu Kovid olayıyla mücadele için."

"DÜNYA İLE BİRLİKTE TÜRKİYE'DE YENİ BİR DÖNEME GİRİYOR"

Erdoğan, yine aynı şekilde devasa bir hastaneyi Başakşehir'de yaptıklarını ve bu hastane ile de salgınla mücadelede çok önemli adımlar attıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Yatırımcılarımızın önünü açmak için gerçekleştirdiğimiz reformlarla ülkemizi iş yapma kolaylığı endeksinde 27 basamak birden yükselterek 190 ülke arasında 33'üncü sıraya yerleştirdik. Bunun anlamını şöyle küçük bir örnekle anlatacak olursak, 2002'de iş yeri açma süresi 38 gün iken bu süreyi 7 günün altına kadar düşürdük. Şimdi ise salgının ortaya çıkardığı değişim süreciyle dünya ile birlikte Türkiye de yeni bir döneme giriyor. Ülkemiz yatırımın, üretimin ve ticaretin yükselen merkezlerinden biri olarak gösteriliyor. Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı, araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız."

ŞEHİR HASTANELERİ BİR BAŞARI HİKAYESİDİR

Değerini salgın döneminde daha iyi anladığımız şehir hastaneleri ile genel sağlık sigortası sistemimiz başlı başına bir başarı hikayesidir. Maruz kaldığımız saldırılar sebebiyle istiklal ve istikbal mücadelemize yoğunlaşırken yatırımları ve ekonomiyi de ihmal etmedik

ENFLASYON MESAJI

Fiyat istikrarını ve finans istikrarını birlikte sağlayacağız. Enflasyonla mücadele en önemli önceliğimizdir. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır. Yılı pozitif büyümeyle bitireceğimize inanıyorum.

BÜYÜME VE İSTİHDAM ODAKLI BİR ANLAYIŞLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Eylül ayına ilişkin öncü verilerle üçüncü çeyreği güçlü bir büyüme ile kapatacağımız artık kesinleşmiş oldu. Mali disiplini koruyarak, büyüme ve istihdam odaklı bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü